223 четения

СУ „Емилиян Станев“ посрещна гости от училището в Джайпур

ГОСТИ ОТ УЧИЛИЩЕ „СВ. ЕДМЪНД“ В ИНДИЙСКИЯ ГРАД ДЖАЙПУР ПРИСТИГНАХА В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА В СУ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ във Велико Търново. Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол. Посещението е следствие на няколкогодишното сътрудничество между двете училища.

Учителите от Джайпур наблюдаваха уроци по химия и физика в седми и осми клас при преподавателите Милена Йорданова и Веселка Недкова. В следващите дни те направиха няколко демонстративни урока на английски език. В девети клас урокът беше посветен на източниците на енергия и хранителните ресурси. Учениците от десети и единайсети клас работиха с учител по социални науки по темите „Сектори от индийската икономика“ и „Развитие на индийската икономика“. Осми и девети клас имаха честта да работят с учител по екология по темите „Презентация за Раджастан и неговата богата култура“ и „Кратко въведение в билингвалното обучение“.

По време на своята визита гостите участваха в уъркшоп по керамика с ръководител Симона Тодорова. Предстои им да се запознаят с културните паметници в старата столица, ще се докоснат до творенията на майстор Колю Фичето и символа на занаятчийството и търговията на града – Самоводската чаршия.

През януари трима учители от СУ „Емилиян Станев“ ще заминат за Джайпур, за да наблюдават и изнасят уроци на английски и френски език.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *