180 четения

Кандидатът на ДПС Николинка Хаджиева тръгва за втори кметски мандат в Горско Ново село

Николинка Хаджиева е добре позната на жителите на Горско Ново село, тъй като по време на първия си кметски мандат в селото била близо до всеки един от съселяните си и откликвала на нуждите на хората веднага. Тя бързо спечелила доверието им с добродушния си характер и енергичността да решава в най-скорошен порядък проблемите и тревогите в населеното място. За изминалите четири години не е отсъствала от Горско Ново село – дори през отпуските си, няма нито един взет болничен ден и отговаряла на телефона си по всяко време на денонощието. Подкрепена отново от ДПС, Хаджиева тръгва към втори мандат с мотивация да продължи разцвета на селото.

Доскорошната кметица споделя, че поела Горско Ново село през 2015 година с тежко наследство от предходните управляващи. Според нея това се дължало на лошата комуникация с Общинския съвет и местния парламент.

„Нищо не беше наред в селото. Хората се оплакваха от лоша инфраструктура, недобро сметоизвозване, липса на осветление и проблеми от всевъзможно естество. Гордея се с постигнатите от мен резултати, които, разбира се, нямаше как да се случат без подкрепата на местната власт. Успяхме да реставрираме три чешми, които са наследство от нашите предци и бяха в много тежко състояние, обновихме оградата на гробищния парк, защото бе разбита и животните преминаваха необезпокоявано в терена, прекарахме електричество към гробищния парк, изцяло асфалтирахме улицата от джамията до църквата в селото. Чакълирахме шест улици и асфалтирахме главната улица, която свързва селото със Златарица, а нито един кмет през последните 40 години не го направи. Ремонтирахме изцяло сградата на кметството, повишихме нивото на административните услуги и още много други неща“, изброява Хаджиева.

Щастлива е, че усилията й да превърне селото в привлекателно и добро място за живеене дали положителен резултат, а доказателство за това са многото млади семейства, които закупили имот в Горско Ново село и се заселили там. Размишлява, че нито един човек не би се преместил в район, в който няма спокойствие, не е благоустроен и не вижда перспективи за развитие в него.

Отчитайки положителните тенденции в селото, е изпълнена с ентусиазъм да продължи да работи за облагородяването на Горско Ново село.

„Ще има нова детска площадка в детската градина, предстои също цялостен ремонт на читалището и ако не можем да се преборим за европейски средства, ще търся финансиране от общинския бюджет. Нещата ще се случат, ако имаме достатъчно общински съветници от ДПС, които да подкрепят инициативите в селото“, заяви тя.

Хаджиева увери, че в Горско Ново село се гордее с богат културен календар и ако спечели изборите, ще продължи да го разширява с още събития и талантливи формации. Убедена е, че подпомагането на самодейните състави е от голямо значение, тъй като те прославят селото дори зад граница.

По време на първия й мандат, след 30 години прекъсване, е възстановен футболният отбор в селото. Тимът играе в Б окръжна група и тренира на обновен стадион в Горско Ново село. Средствата за реновирането на спортната база и изграждането на нови съблекални са осигурени отново от местната хазна.

ДПС води кампанията си под мотото „Власт за хората“ и е N 55 в интегралната бюлетина.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *