Награждават горнооряховски хирург, оперирал мъж под светлината на фенер

Д-р Елиас Хаддад от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще получи специален приз в тазгодишните награди „Лекар на годината 2019”, организирани от Българския лекарски съюз, научи „Борба“. Горнооряховският хирург ще бъде отличен на официална церемония в четвъртък в София, а поводът за това е безпрецедентният случай от изминалото лято, в който медикът оперира мъж с рани по главата под светлината на фенер.

До необичайната ситуация се стигна, след като силна буря предизвика токов удар в лечебното заведение и блокира вратата на операционния блок. Въпреки това д-р Хаддад успя да направи необходимото за пациента благодарение на своята съобразителност и професионализъм. Хирургът взел от Спешното отделение фенер и с помощта на сестрите извършил необходимата манипулация, като зашил раните на пациента.

Д-р Хаддад е роден в Дамаск и вече 40 години спасява човешки животи. Ежедневно работи по тежки случаи – кръвоизливи, възпалени жлъчки, перитонити и много други, а неотдавна в екип с д-р Димитър Макавеев успя да извади петсантиметров камък от жлъчката на пациент.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Награждават горнооряховски хирург, оперирал мъж под светлината на фенер

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *