Местни избори 2019

Най-вдъхновяващият лекар д-р Валентин Точков: „Здравеопазването ще остане приоритет на местната власт”

Д-р Валентин Точков, най-вдъхновяващият педиатър у нас за 2019 г., е част от силната листа на ГЕРБ във Велико Търново. Д-р Точков бе удостоен с този приз наскоро, след гласуване в лекарската платформа CredoWeb, продължило един месец. Хората можеха да избират между 20 медици от различни български градове. Началникът на педиатричното отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ бе номиниран не само заради обичта на своите пациенти, но и заради отличните му управленски качества. По негова инициатива в детското отделение бе извършен основен ремонт, закупи се ново оборудване. Средства за това бяха осигурени и от редица спонсори, които вдъхновяващият лекар успя да увлече в своите идеи и начинания. Днес великотърновското детско отделение е светло и приветливо, превърна се и в една от водещите бази у нас за специализация на току-що завършили млади лекари.

Обичаният великотърновски доктор е израснал в семейство на здравни работници, синът му също е лекар – специалист по ортопедия и травматология. Закърмен с медицината, д-р Валентин Точков не крие колко много обича професията си. Сигурно затова й се отдава безрезервно.

Доктор Точков безспорно е един от най-популярните лекари в региона, но името му се споменава с респект в цялата страна. Именно той е инициатор и организатор на Националната конференция по педиатрия, която преди пет години за първи път събра във В. Търново водещите български педиатри, а оттогава се превърна в ежегодно събитие. Педиатърът, който бе член на досегашния Великотърновски общински съвет, е един от най-запалените радетели на идеята за изграждане на голям конферентен и експозиционен център в района на Старото военно училище. Д-р Точков припомни, че с успешното провеждане на международния архитектурен конкурс Велико Търново направи решителни крачки към един от най-големите проекти за бъдещия облик на Велико Търново – създаването на нов градски център на този терен. Той приветства положените от кмета Панов усилия великотърновци да запазят контрола и собствеността на терена, без бюджетът на Общината да се накърнява за реализирането на този проект. Предстои Велико Търново да излезе на картата на европейските конферентни градове, убеден е д-р Точков. Той допълни, че новите програми след 2020 година ще дадат възможност за привличане на още финансов ресурс и за следващите етапи на проекта за нов градски център. Следващият мандат на местната власт ще надгради постигнатото и ще доведе до още по-добри резултати за В. Търново, убеден е досегашният парламентарист и кандидат за общински съветник.

Д-р Точков не крие удовлетворението си от факта, че вече се променя някогашната тенденция лекарите да не се завръщат във В. Търново след завършване на образованието си, а да остават в София. Днес старата столица вече предлага условия за развитието на младите кадри. Ярък пример за това имаме преди дни – първият завършил випуск на Медицинския колеж, в който повече от половината студенти, дори и от други градове, остават на работа в старата столица. Усилията на местната власт през последните години бяха насочени в подобряване на състоянието и качеството на здравеопазването. Това ще остане приоритет и през следващия мандат, убеден е най-вдъхновяващият педиатър.

В листата на ПП ГЕРБ – Велико Търново, д-р Валентин Точков може да бъде подкрепен с преференциалния номер 110.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *