3698 четения

Новият облик на търновската улица „Независимост” впечатли премиера Борисов

Цветя, ковано желязо и контейнери в къщички по пътя на туристите

 

НАД 2000 РАСТЕНИЯ ОТ 20 РАЗЛИЧНИ ВИДА, ОБГРИЖВАНИ ОТ СПЕЦИАЛНИ ПОЛИВНИ СИСТЕМИ, ФАСАДНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО, енергоспестяващи LED улични лампи с ретродизайн и контейнери, скрити в специални къщички, вече има по цялото протежение на главната улица към Стария град – „Независимост“, както и по пресечките й „Иван Вазов“, „Никола Пиколо“ и „Стефан Стамболов“. Основните отсечки, по които се движат туристите и жителите на града, не са били в подобен красив вид никога досега. Даже контейнерите за отпадъци са поставени в специални ниши и скрити под капаци и оградки, видя „Борба“. На всички старинни и прясно реновирани сгради пък даже има еднакви тераси от ковано желязо. Моделът им е заимстван от ретрофотографии, които са запечатали едновремешните балкони, а всеки собственик е задължен да ги възстанови и унифицира.

С проекта за 11 млн. лв. за обновление на старата част са подменени изцяло и всички настилки, водопроводите и канализацията под тях, за да се избегне разкопаване, както и тротоарите.

Впечатление правят и новите улични лампи, които са няколко пъти по-икономични от досегашните, а силата на светлината им е по-голяма. Те също са в духа на Старо Търново.

Обликът на главната улица „Независимост“ е преобразен миналата седмица, а един от първите, които се впечатли от него, бе премиерът Бойко Борисов. Правителственият ръководител се разходи в района и даже си пусна няколко селфита във Фейсбук.

С. МАРИНОВ

Сн. авторът

3 коментара за “Новият облик на търновската улица „Независимост” впечатли премиера Борисов

 • 17.10.2019 в 0:10
  Permalink

  Само ул. Независимост е с тези цветя. Останалите улици – Стефан Стамболов, Иван Вазов, Никола Пиколо, Васил Левски, Христо Ботев – кучета ги яли.

  Отговор
 • 19.10.2019 в 20:58
  Permalink

  И почивните дни е особено интересно – като на автомобилно изложение, кола до кола, ама нали кмета не го возят тогава от Арбанаси до Общината, от къде да знае….

  Отговор
 • 21.10.2019 в 20:37
  Permalink

  Поне да бяха оправили дупката до паметника на обесените.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!