Местни избори 2019

Сева Памукчиева е радетел за регистър на паметниците на културата и електронни услуги

Опазване и съхраняване на културно-историческия облик на Велико Търново и създаване на пълен регистър за тях. Това е само едно от посланията на Сева Памукчиева, която е седма в листата на „Демократична България“, има преференция 107 в бюлетина 66.

„Тъй като Търново е вторият град по брой паметници на културата след София, проблемът с неподдържането им е много сериозен. Няма еднозначни данни колко изобщо са сградите, паметници на културата – данните на министерството и на Общината си противоречат. Общината не глобява собствениците, които занемаряват културно-историческото наследство. От 2011 г. до момента не е използвана нито веднъж възможността Общината да учреди ипотека върху такъв имот, за да бъде той съхранен. Тези сгради, освен че са духът и историята на Търново и на България, като се унищожават, представляват опасност и за гражданите. Част от сградите са конструктивно съединени и често пъти събарянето на една по-късно води и до рухването на съседна”, разказва най-младият адвокат в старата столица.

Кандидатът за Великотърновския общински съвет казва още, че сме свидетели на погиването на творения на най-видния български архитект на Възраждането – майстор Колю Фичето, но за съжаление, Общината не прави достатъчно и резултатът е, че си отива онова, което създава атмосферата, чара и обаянието на Велико Търново.

Първата председателка на търновската организация на „Да, България“ ще се бори и за пълна електронизация на всички предлагани от Общината услуги за гражданите. Това означава, че те ще бъдат достъпни както на гише в Общинската администрация, така и онлайн. Така ще има бързина на услугата и намаляване на таксите, няма да е нужно да се чака и ходи физически, което е огромно улеснение за работещите хора, като същевременно онези граждани, които искат да получат физически услугата, ще са по-бързо и по-качествено обслужени. Освен това ще се направи ревизия на предлаганите административни услуги. В момента сайтът на Общината е неактуален и заблуждава гражданите за цената, сроковете и съдържанието на услугите. Ще се направи анализ и ревизия на ефективността на общинските служби и ще се дадат ясни организационни правила за комуникация между различните звена и служители. И още – възможността за злоупотреби, неоснователно забавяне на документи и корупционни практики ще бъде минимализирана.

Сева Памукчиева е добре позната на търновци през последните години с много неща – тя стана треньор на студенти от ВТУ за най-голямото международно състезание по право във Виена. Самата тя е адвокат от година и има афинитет към гражданското, международното и конституционното право. Завършила е Американския колеж и право във ВТУ. Още като студентка е била една година в Германия да изучава правни науки по програма „Еразъм“. Иначе е родена в Бургас, но твърдо е решила да остане в старата столица. Родителите й искали да има уникално и запомнящо се име и заради това я кръстили Сева. Това лято участва в Политическа академия за млади лидери в Америка, организирана от Департамента на САЩ. Бе сред мераклиите за Европейския парламент. Винаги усмихната, много дейна сред младите хора в старата столица, които биха могли реално да бъдат полезни в местния парламент. С толкова ангажименти госпожица Памукчиева няма време за хоби, но се разтоварва с рисуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *