Шефът на полицията в областния град напуска МВР, задържа се на поста само три години

46-годишният Валентин Къндев: „Не си тръгвам заради друга работа”

 

НАЧАЛНИКЪТ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ В ОБЛАСТТА НАПУСКА МВР И ВЕЧЕ СИ Е ДЕПОЗИРАЛ МОЛБАТА ДО ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР, научи „Борба“. Главен инспектор Валентин Къндев се задържа на поста едва три години и няколко месеца. Той бе назначен през февруари 2016 г., а тези дни ще навърши 47 години. Така полицаят от Самоводене става своеобразен рекордьор по най-кратко задържане на ветровитото шефско място.

„Не си тръгвам заради друга работа. Не желая да коментирам мотивите си за пенсиониране, чакам решението на министъра“, бе лаконичен Валентин Къндев. Така той опроверга слуховете, че си е намерил по-добре платена работа и заради това си тръгва от МВР, преди да навърши 50 г., когато повечето служители напускат. Неверен се оказа и другият плъзнал слух, че „Вътрешна сигурност“ е правила проверка в Районното управление във В. Търново и се е натъкнала на „нещо гнило“. Къндев си тръгва, без да е наказван, и с куп награди от годините, отдадени на професията.

ПОРЕДНИЯТ НАЧАЛНИК, КОЙТО СИ ТРЪГВА, ИМА 25 Г. В МВР. Кореняк самоводчанин, той винаги се е шегувал, че е роден във Велико Търново само защото в селото нямало родилно.

Валентин Къндев е започнал работа в системата като полицай в Г. Оряховица. През 2002 г. става старши полицай в управлението в старата столица. Бил е младши районен и районен инспектор, началник-група „Охрана” при сектор СОД в РПУ – В. Търново. През 2011 г. поема ръководството на сектор „Охранителна полиция” в управлението. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 5 февруари 2016 г. той бе преназначен за началник. Тогава поиска кредит на доверие от хората.

ОТСЕГА ЗА МЯСТОТО НА КЪНДЕВ ВЕЧЕ СЕ СПРЯГА ИМЕТО НА ВЕСЕЛИН РАЙКОВ. В МОМЕНТА ТОЙ Е НАЧАЛНИК НА КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ В УПРАВЛЕНИЕТО. 35-годишният криминалист е бивш антимафиот и със сериозни амбиции за борбата срещу престъпността. Той бе сред избраните в ръководния екип на Валентин Къндев.

ДИРЕКТОРЪТ СТАРШИ КОМИСАР ДИМИТЪР МАШОВ СПОДЕЛИ, ЧЕ КЪНДЕВ ДЕЙСТВИТЕЛНО НАПУСКА САМ. Полицай N 1 в областта отрече обаче слуховете за себе си, че щял да бъде изтеглен в София. Димитър Машов припомни, че е дошъл във Велико Търново, за да остане, и тук се роди дъщеричката му Христина. Носят се слухове обаче и за смяна на сегашните началници на ДАНС и БОП във Велико Търново.

Само през последните месеци полицията в областта напуснаха сами началникът на полицията в Павликени Иво Иванов, шефът на КАТ Атанас Атанасов и шефът на полицията в Стражица Мирослав Тодоров. Последните двама са в листи за общински съветници в Стражица. Само един полицай е в отпуск, за да се бори за кметския стол в общината като независим кандидат, защото издигането от определена политическа партия е забранено в Закона за МВР.

Нели СУКОВА

Сн. архив

2 thoughts on “Шефът на полицията в областния град напуска МВР, задържа се на поста само три години

 • 16.10.2019 в 9:07
  Permalink

  На Петър хората трябва да си ходят… Това е.

  Отговор
 • 16.10.2019 в 9:11
  Permalink

  А корумпирания Садъков и неговата сган кога?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *