762 четения

Трима, откраднали каса с над 33 000 лв. от архитектурно бюро, се разминаха с условни присъди

Красимир подал информация, Венци  Тапата и Мартин  обрали офиса на видния архитект Драгомир Йосифов с алпинистки способ…

Трима крадци, обрали архитектурно бюро и свили каса с 33 268 лв. в нея, получиха условни присъди след споразумение с прокуратурата. На 3 ноември миналата година апашите предприемат обир в офиса на „Аморф Архитекти“ в старата столица. Красимир К., предоставил на аверите си Венци Тапата от Горна Оряховица и Мартин Д.от Елена  ключ за входната врата на кооперацията, където се намира офиса. Той дал  разяснения, относно местонахождението на помещението, в което се намира метална каса и пътя, по който се стига до там. Красимир възпрепятвал и задействането на датчика на алармата в офиса. Така Венци и Мартин, „въоръжени“ с въже и отвертка, чрез изкачване по покрива на кооперацията и съседните тераси, откраднали касата с 33 268 лв. в нея.

И тримата подсъдими са осъждани, а Венци Тапата е рекордьор със седем криминални и съдебни регистрации. След споразумение с прокуратурата сега те се сдобиват само с условни присъди от по една година затвор, като наказанието е отложено за срок от три години. Откраднатата крупна сума е възстановена на собствениците.

Още след разкриване на скандалния обир само за 6 дни собственикът на бюрото арх. Драгомир Йосифов поиска вътрешният министър да награди криминалистите от В. Търново за бързото разкриване на престъплението и му написа отворено писмо за това.Архитектът благодари поименно за полицаите от управлението в областния град, работили денонощно, но така и не става ясно дали те са наградени от Младен Маринов или не.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *