Горещи новиниКрими

Трима, откраднали каса с над 33 000 лв. от архитектурно бюро, се разминаха с условни присъди

Красимир подал информация, Венци  Тапата и Мартин  обрали офиса на видния архитект Драгомир Йосифов с алпинистки способ…

Трима крадци, обрали архитектурно бюро и свили каса с 33 268 лв. в нея, получиха условни присъди след споразумение с прокуратурата. На 3 ноември миналата година апашите предприемат обир в офиса на „Аморф Архитекти“ в старата столица. Красимир К., предоставил на аверите си Венци Тапата от Горна Оряховица и Мартин Д.от Елена  ключ за входната врата на кооперацията, където се намира офиса. Той дал  разяснения, относно местонахождението на помещението, в което се намира метална каса и пътя, по който се стига до там. Красимир възпрепятвал и задействането на датчика на алармата в офиса. Така Венци и Мартин, „въоръжени“ с въже и отвертка, чрез изкачване по покрива на кооперацията и съседните тераси, откраднали касата с 33 268 лв. в нея.

И тримата подсъдими са осъждани, а Венци Тапата е рекордьор със седем криминални и съдебни регистрации. След споразумение с прокуратурата сега те се сдобиват само с условни присъди от по една година затвор, като наказанието е отложено за срок от три години. Откраднатата крупна сума е възстановена на собствениците.

Още след разкриване на скандалния обир само за 6 дни собственикът на бюрото арх. Драгомир Йосифов поиска вътрешният министър да награди криминалистите от В. Търново за бързото разкриване на престъплението и му написа отворено писмо за това.Архитектът благодари поименно за полицаите от управлението в областния град, работили денонощно, но така и не става ясно дали те са наградени от Младен Маринов или не.

Нели СУКОВА

One thought on “Трима, откраднали каса с над 33 000 лв. от архитектурно бюро, се разминаха с условни присъди

  • Ама това вреди на обществото. Изпечените крадци ще продължат да си крадат, защото съдията взел някой лев.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *