Ангел Калбанов, кандидат за кмет на Ресен от Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“:

„Тръгвам с идеята да сключа обществен договор с ресенчани и да управляваме селото заедно“

„Канализацията и качеството на питейната вода са най-сериозната болка на Ресен. Това е моето родно село, цял живот живея тук и съм преживял с Ресен и възходите му, и паденията му. Затова, когато Весела Лечева ме покани да се кандидатирам за кмет на Ресен, не се замислих. Това, да те подкрепи световен и олимпийски шампион, е сериозна отговорност и мотивация.” Така започва разговорът ни с кандидата за кмет на село Ресен от Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Ангел Калбанов.

След това Ангел Калбанов обяснява, че голямата му амбиция и цел е най-накрая в Ресен да бъде изградена канализация, защото е абсурдно в модерния 21 век, когато хората се готвят отново да стъпят на Луната, ресенчани да събират боклука си в септични ями.

„Искам да сключа обществен договор с моите приятели и съселяни. Аз, като кмет, се ангажирам да почиствам улиците, да се грижа контейнерите да са навреме изхвърлени или поне да ги заградим, за да не пилеят ветровете и кучетата боклуците. Но се надявам на помощ. Надявам се, че всеки ще почиства собствения си дом и двор и пред него и няма да хвърля нищо на поляната. Вярвам, че този договор може да проработи и заедно да направим Ресен уютно и красиво село“, казва още Ангел Калбанов.

И признава, че заради липсата на регламентирано сметище селото от години е потънало в мръсотия. Чисто е на центъра, но на центъра не живеят хора. Чисто трябва да бъде навсякъде, асфалтирани трябва да бъдат възможно най-много улици.

„Другият проблем, с който искам да се справя, е водопроводната мрежа. Тръбите са стари, водата е с лошо качество. Ние всъщност се намираме на не повече от 300 метра от водопровода, който захранва с йовковска вода Полски Тръмбеш. А пием некачествена вода, която е от наши източници, но явно не е добра, след като на здравната карта на България ние фигурираме с червена точка, защото сме първи по бъбречни заболявания“, казва още Ангел Калбанов.

„Не искам да отричам направеното дотук. Искам да продължа напред и да направя повече. И една от идеите ми е да изберем малък Общински съвет. Това ще са хора, които ще ми помагат, ще дават идеи, ще ме поправят, когато греша. И най-важното е, че така ще осигуря пълна прозрачност за изразходването на бюджета. Бюджетът на селото не зависи от партийната принадлежност нито на общинския кмет, нито от моята. Определя се от държавата и е за всички, следователно всички трябва да знаят как се харчат парите на Ресен“, категоричен е Ангел Калбанов.

Той допълва и това, че много належащо е в селото да има социален патронаж, защото самотните възрастни хора, които не успяват да се грижат сами за себе си, стават все повече. „И понеже говорим за възрастните хора, ще кажа, че имаме и футболен отбор. Но в него играят мъже, аз искам да развиваме и детско-юношеския спорт и нашите деца не просто да ритат топка, а да играят истински футбол. А тези, които обичат и харесват други спортове, да се занимават с тях“, коментира още кандидатът за кмет на Ресен Ангел Калбанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.