Инж. Емануил Манолов: „Предстои намаляване на таксите за детските градини в Павликени до пълното им отпадане“

Проектираме нови места за паркиране в Павликени

Таксите за детските градини в община Павликени постепенно ще бъдат понижавани до пълното им отпадане. Това обяви инж. Емануил Манолов пред работниците в една от водещите фирми за декоративна растителност в общината. Кандидатът за кмет се срещна със служителите на „Розекс“ ООД и обсъди с тях социалните придобивки, които предлага за хората в следващия мандат.

Отпадането на таксите е сред водещите цели. Още от следващата година те може да бъдат намалени наполовина, подчерта инж. Манолов. За целта ще бъде направена промяна в общинската наредба. Намаляването ще продължи и в следващите години до пълното отпадане на таксите.

Общината ще въведе и еднократна помощ при раждане на второ и трето дете. Условието за получаване ще бъде родителите да са здравно и социално осигурени, да не дължат местни данъци и такси и да имат завършено основно образование.

Инж. Емануил Манолов представи и останалите социални приоритети, които Коалиция „БСП за България“ поставя в програмата си.

Кандидатът предлага и създаването на общинско звено „Сигурност“, чрез което да се опазва общественият ред в населените места, борбата с незаконната сеч на общински гори, незаконно изхвърляне на отпадъци, необорудване каруци, огледи на общински язовири и рибарници и др. В срещата участваха и кандидатът за кмет на село Батак Пламен Петров и кандидатът за общински съветник Иринка Димитрова.

Някои от работниците, които са от с. Стамболово, благодариха за това колко много се е развило селото им. В последните години там беше възстановена читалищната сграда, както и бяха асфалтирани важни улици.

„В първите дни на новия мандат ще възложим проектирането на паркоместа в междублоковите пространства в Павликени“, каза кандидатът за кмет инж. Емануил Манолов. Той продължава срещите в града и във всяко от населените места. Той предлага решения на основните проблеми, които гражданите поставят. Сред тях е и проблемът с паркирането в общинския център.

Трябва да проведем разговори с Областното пътно управление за поставяне на повдигнати пешеходни пътеки за ограничаване на скоростта върху републиканските пътища, които преминават през селата Мусина, Михалци, Батак, Караисен, Бутово, Патреш, Горна Липница, Долна Липница и Стамболово.

При среща в с. Михалци местните жители поискаха да се изгради пешеходен мост успоредно до сегашния над р. Михалска. Нужно е да се ремонтира и тротоарът към тухлената фабрика в селото. В селото ще се изгражда и монумент с 28 плочи с имената на загинали четници от Михалци от четата на Бачо Киро и Поп Харитон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.