Над 150 социално слаби получиха топъл обяд в областния град

В старата столица за пета поредна година бе отбелязан Международният ден за борба с глада – 16 октомври. По този повод пред Съдебната палата в сряда бе ситуиран пункт за раздаване на безплатна храна. Над 150 социално слаби получиха топъл обяд, приготвен в Домашния социален патронаж на Велико Търново.

„Раздадохме боб яхния и хляб. С това целим да нахраним гладните по улицата, но посланието на нашата акция е да напомним на всички хора да са благодарни за това, което слагат на трапезата си всеки ден, защото не всеки има тази възможност”, заяви Дея Колева, областен координатор на Българския младежки червен кръст.

Тя сподели, че продуктите за обяда са осигурени чрез дарителска акция в един от големите супермаркети в града и са набрани само за една вечер.

„Прави ми впечатление, че някои от хората отстъпват порциите си на по-нуждаещи се. Много е приятно, когато виждаме с очите си, че доброто е заразно“, коментира доброволката.

Кампанията се реализира по идея на местната структура на Българския червен кръст и с подкрепата на Община Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *