Над 500 търновци посрещна подвижното „Демократично кафене“

НАД 500 ТЪРНОВЦИ ВЕЧЕ СА ПИЛИ ТЕЗИ ДНИ КАФЕ ОТ ПЪРВОТО ПО РОДА СИ „ДЕМОКРАТИЧНО КАФЕНЕ“, което отвори във Велико Търново. То стартира от парк „Марно поле“, а вчера бе пред Съдебната палата. На щанда му се предлагат различни видове кафе – дълго, късо, с мляко и без мляко, а отделно и чай. Всички го пият в чаша с образа на Калоян Янков, който е кандидат за кмет на Велико Търново. Свежата идея е реализация на Коалиция „Демократична България“, а хрумката е на водещия кампанията Даниел Неделчев. Тя е заимствана от Ганковото кафене от „Под игото“ на Иван Вазов.

„То беше сборният пункт и на стари, и на млади и там се разискваха общинските въпроси и възточният, и всичката вътрешна и външна политика на Европа. Един малък парламент”, е казал патриархът на българската литература. Както в книгата, така и тук, мало и голямо цъкаше и получаваше кафе, което се пие на специалните подвижни масички. Хората вчера задаваха различни въпроси на Калоян Янков и на Мануела Малеева, а в предните дни в кафенето бяха различни кандидати за общински съветници от листата на „Демократична България“, които също бяха затрупани с най-различни питания от търновци.

„Идеята ни се роди, защото от векове наред кафенето е място за срещи. Място за разговори и дискусии, място за вземане на решения. Затова и решихме да предложим на търновци „Демократичното кафене“, сподели Калоян Янков.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *