956 четения

Нова индустриална зона се проектира между Велико Търново и Момин сбор

Бизнес инкубатор ще има на територията на бившето Сержантско училище

Нова индустриална зона ще се оформи западно от Велико Търново през следващите няколко години. Бизнес районът ще бъде създаден в посока към село Момин сбор с паралелното строителство на магистрала „Хемус“ и високоскоростния път от Русе до старата столица. Реализацията на двата приоритетни национални проекта за стратегическата инфраструктура ще позволи разрастването на Западната индустриална зона, в чието цялостно обновяване Община Велико Търново вложи над 1,6 милиона лева европейски средства, а проектът бе реализиран от досегашния кмет Даниел Панов и екипа му.

Над 100 предприемачи от старата столица и региона уважиха поканата за среща от страна на Даниел Панов – кандидат за кмет за трети мандат, издигнат от ГЕРБ. За реализацията на плановете за новата индустриална зона Общината и Регионалното министерство работят интензивно в две направления – реконструкция и разширяване на шосето към с. Шемшево и преустройството на сега съществуващия път до с. Момин сбор в четирилентово трасе. Именно край селото ще преминава скоростният път Русе – Велико Търново, а по него ще се излиза и към магистрала „Хемус”.

Даниел Панов благодари на представителите на бизнеса, че споделят приоритетите в управленската му програма за следващия мандат – старопрестолният град и Общината да предлагат все по-добро качество на живот, да продължи развитието на съвременните условия за бизнес и инвестиции, а иновативните производства с висока добавена стойност да бъдат във фокуса на подкрепата от страна на администрацията. Именно с тази насоченост е и проектираният от Панов и екипа му бизнес инкубатор на територията на бившето Сержантско училище. Първата стъпка вече е факт с прехвърлянето на терените и сградите на Общината.

„Благодаря за подкрепата на достойните предприемачи от общината. През годините на свободна пазарна икономика всеки от тях е изградил освен стабилен бизнес и безупречна репутация”, коментира Даниел Панов.

„Убедени сме, че ще изпълните своята програма, и нямаме съмнение във верността на поетите ангажименти, защото това е доказано още от времето, когато управлявахте Общинската туристическа агенция”, обърнаха се към Панов предприемачите.

Пред бизнеса бяха представени и кандидатите за общински съветници от отбора на ГЕРБ и СДС с номер 43 в бюлетината. В нея присъстват, както утвърдили се в досегашната си работа местни парламентаристи, така и много нови лица, които ще са полезни за града и общината със своята експертиза и идеи. Листата е балансирана – кандидати за общински съветници са юристи, икономисти, предприемачи, лекари, учители, представители на интелектуалните и спортните среди, архитект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!