Седмичен хороскоп за периода 18 – 24 октомври

Спокойна и усмихната седмица, благоприятно стечение на обстоятелствата и развитие по проекти

Здраве: Днес и през уикенда се опитайте да приемете хората, с които живеете и общувате, за да не влияят те на емоциите ви и да навреждат на вашето здраве. Пазете се от настинки и си обърнете внимание, ако получите кашлица. Чувствате ли спазми в стомаха в понеделник, това означава, че сте прекалено нервни и се нуждаете от почивка. Дайте си глътка въздух. Вторник и сряда са дните, в които трябва да щадите сърцето. Не прекалявайте с кардиотренировките във фитнеса. В четвъртък може да посетите хомеопата си за интервю или лечение на хроничен проблем.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък, събота до 13.40 ч., вторник, сряда и четвъртък. Коламаска можете да направите във вторник, сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни – четвъртък. Масажи с ароматни масла: петък и събота. Обеци и татуировка: Луната няма отношение към тези процедури. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня в петък през целия ден и в събота до 13.40 часа. Не влизайте в сауна във вторник и сряда.

Хранене и диета: Третата октомврийска седмица е подходяща за пречистване на организма чрез глад, здравословно хранене или различни билкови лечения. Днес и утре шоколадът в малки количества действа като вдъхновение и доставя особена радост и наслада. През уикенда не преяждайте и подправяйте гозбите с леки подправки. През новата седмица можете да стартирате дългосрочен хранителен режим, който да спазвате дълго време. За любителите на лунната диета, тя стартира в понеделник, 21 октомври, точно в 15.39 часа, с настъпване на фаза последна четвърт и трае до вторник в същия час.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Свикнете с недостатъците на хората около себе си. Не ги изживявайте прекалено драматично и не наказвайте себе си заради грешките на другите. Спазим ли тези препоръки, седмицата обещава да е доста приятна и спокойна, дори лежерна на моменти. Венера, движейки се в Скорпион, сключва хармонични аспекти със Сатурн в Козирог и Нептун в Риби. Очаквайте благоприятно стечение на обстоятелствата и развитие по проекти, които движите от известно време. За мнозина тази седмица ще разкрие възможности за приходи и подкрепа от влиятелни личности. В сферата на любовта се засилват чувствата и положителните емоции. Усмихвайте се повече, купете си нова есенна дреха, посетете изложба или отидете на кино, театър. Направете нещо за себе си и своята половинка. Прекарайте си добре тази спокойна седмица.


ОВЕН

Действайте със замах

Изразен е стремежът ви за реализация, а и през този период се засилва способността ви да се адаптирате към съществуващите условия, да се съобразявате с обстоятелствата. Всичко това вещае успехи, защото действате в синхрон със събитията, които ви се случват. При всички случаи ще срещнете пречки при осъществяването на целите си, но тях ще отстранявате бързо. Много е важен категоричният замах, с който решавате проблемите. Опитайте да не се бавите с подробности, с ненужни неща, а да насочите вниманието си към по-глобалните идеи и цели.


ТЕЛЕЦ

Спрете да се колебаете

Готови за нови предизвикателства, ще бъдете енергични, отворени към промените, оптимистични и практични хора. Няма да ви подминат обаче страховете, емоцията и понякога – липсата на решителност. Качеството да се колебаете не принадлежи в набора от черти във вашия характер, но ще го проявявате с пълна мощ. Сега обаче не е време за колебания, а за решителни стъпки и действия. Не се страхувайте да заявите мнението си, да покажете на света своето място и своята гледна точка. Практичният ви поглед ще ви прокара пътека измежду всички хора наоколо. Вашите идеи ще се възприемат радушно. Не се притеснявайте да ги споделите.


БЛИЗНАЦИ

Бъдете твърди

За вас ще тече седмица, през която самите вие решавате какво ще ви се случи. За една част от представителите настъпва период на успехи и реални възможности, а за други – време на пропуски, потрес и страх. Противоречивия характер на прогнозата съпътстват и някои здравословни проблеми, провокирани от смяната на времето, големите температурни амплитуди, характерни за октомври. Каквито и да са обстоятелствата наоколо, е нужно да следвате тенденцията и да бъдете твърди, решителни, но и последователни. Това е гаранция за добра успеваемост. В личен план сте инатливи и несговорчиви. Не казвате цялата истина за себе си на близките.


РАК

Спрете да съчувствате

Напрежението при вас не е продиктувано от работата и многото ангажименти, а по-скоро от хилядите срещи с хора, с които се налага да разменяте различна по обем и вид информация. Всеки се опитва да ви натовари със своите си проблеми, да ви разкаже своите болки, а никой не пита как се чувствате сега. Време е да се научите да съхранявате себе си и своето здраве, като не съпреживявате всички болки на хората около вас. За ваше добро е да стоите настрана, защото, след като те ви излеят своя разказ, не питат как го изживявате вие.


ЛЪВ

Стремеж към власт

Намирате се в период на подем, което предполага и следващата седмица да е период на активни действия и бързо темпо за действие по всички вече започнати инициативи. Изявявате силно стремежа си към власт и лидерство. Седмицата е благоприятна за реализация в сферата на частния бизнес. Ще използвате всички налични връзки и контакти, за да осъществите важни цели. Няма да се поколебаете и да влезете в нови запознанства, които могат да ви донесат информация или да ви отворят вратите напред към успеха. Сега сте особено общителни и комуникативни, но склонността ви да се бъркате в чуждата работа ще ви създава доста ситуации на конфликти.


ДЕВА

Подредете приоритетите

В последно време вие се превърнахте в организатор на всички събития, които се случват около вас. Това ви накара да носите по няколко дини под мишница и да се занимавате с множество ангажименти едновременно. Коренно различна ще бъде следващата седмица, изискваща от вас да се концентрирате и да подредите задачите приоритетно. Ще трябва първо да свършите най-важните, а едва след това да преминете към следващите, по-маловажни. Добрата организация е разковничето да изживеете седмицата успешно и щастливо. А тя ще бъде особено щастлива в личен план.


ВЕЗНИ

Заложете на честността

През следващите седем дни очаквайте добри възможности. Темпът ви на растеж ще бъде забелязан не само от вас, но и от хората наоколо. Очаквайте да бъдете похвалени за дела, които свършихте в последно време. Тази седмица носи шансове за стабилизация и просперитет. Във взаимоотношенията с околните проявете нужната честност и коректност. Бъдете честни и лоялни както на работното място, така и в личния живот. От особено важно значение е да оставите положителна следа в душите на хората, с които общувате. Това ще ви направи щастливи и доволни.


СКОРПИОН

Работете за хармонията

В последните няколко дни вие сериозно се борехте с трудностите на работното място и търсехте алтернативи за по-добра професионална реализация. Сега обаче имате нужда да обърнете по-голямо внимание на личния си живот и взаимоотношенията в семейството. Отделяйте повече време на близките, вникнете в техните желания, мисли и чувства. Усмихвайте се и преборете напрежението, което чувствате. Не избухвайте и не се палете от дреболии. Миговете, в които има за какво да се ядосвате, са много, но не чак толкова важни. Съхранете хармонията и ще сте доволни от себе си.


СТРЕЛЕЦ

Гледайте напред

Обещанията и при вас за следващата една седмица са за разгръщане и просперитет. Пред вас има нови хоризонти. Очаква ви делови напредък и успех в личните взаимоотношения. Бъдете смели, дръзки и решителни. В момента се страхувате от всичко неизвестно. От всичко, стоящо зад затворената врата, която трябва да открехнете. Гледайте напред. Тази седмица ще ви помогне да се преборите със себе си и да потърсите нови поприща, нови полета за изява. В личните взаимоотношения се стремете към коректност и лоялност. Не лежете на чужд гръб, защото това би ви създало врагове.


КОЗИРОГ

Прекалени амбиции

Съсредоточени в задачите си, готови сте да преживеете настъпващия динамичен, напрегнат и изпълнен с доста задължения период, през който сте напът да действате с много усилия и ентусиазъм. Бъдете готови и в тази спокойна седмица да попаднете в ситуации на конфликт заради своята свръхамбиция. Деловите ви успехи ще са сигурни, но с цената на много усилия, изтощения и нерви. Обърнете повече внимание на физическото и най-вече психическото си състояние. Имате нужда от разведряване и странични занимания, които да играят ролята на отдушник. Спортувайте, за да релаксирате. Имате нужда от разпускане.


ВОДОЛЕЙ

Извънреден приход

Намирате се в доста важен етап от тази година. Сега моментът е подходящ за стягане на плановете и решителни постъпки за успеха. Не се притеснявайте да признаете, че сами не сте в състояние да се справите с всичко. Потърсете хора, с които можете да обедините усилията си. Да се съюзите и заедно да успеете в пъти по-бързо, отколкото самостоятелно. Обърнете внимание на финансовото и материалното си състояние. Сега имате възможност да подобрите спестяванията си с извънреден приход, ще ви зарадва по средата на идната работна седмица.


РИБИ

Ценете себе си

Не е тайна, че притежавате набор от скрити таланти, които обичате да изваждате на показ тогава, когато никой не очаква. Тази седмица от вас освен таланти иска да изявите и своите организаторски качества. Ще трябва да организирате хората около себе си, да стиковате обстоятелствата и да търсите начини как и вашият живот, и животът на близките ви да протича хармонично и в нормален ритъм. Отговорностите ви нарастват, но и с това расте радостта ви, че някой има нужда от вас и грижите ви. Вие обичате, когато сте в услуга на хората. Не прекалявайте с това и ценете себе си на първо място. Това е важно предупреждение.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

18 октомври. Като Везни, родени на 18 октомври, вие сте хора на равновесието и хармонията, но дълбоко в себе си бушувате като ураган от страсти. Родили сте се на дата на тежка кармична разплата. Били сте емоционални егоисти, егоисти за любов и внимание. Били сте меркантилни хора, склонни да убият, за да се облагодетелстват за чужда сметка. Възмездието ви идва сега. Ако се промените и станете добри, обичливи и добродушни, ще срещнете добро. Вършите ли егоистични дела, без съобразяване с любовта на най-близките хора, чака ви духовна гибел. Изберете сами пътя, по който ще вървите. В ръцете ви е съдбата и единствено вие сте отговорни за действията и постъпките си.

Годината, в която навлизате, ви сблъсква с трудности и бариери, които своевременно се налага да преодолявате. Това е изпитателна година, която има и своя скрит смисъл – да ви научи на прецизност и старателност, да ви покаже, че живеенето за днес без мисълта за утре не е най-правилният подход.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

19 октомври. Импулсивни, прибързани и първични сте вие, родените на 19 октомври. Носите и инат, умение да влизате под кожата на хората. Ето защо вие сте желана компания, в която винаги заемате центъра. За партньори в бизнеса не сте предпочитани, тъй като обичате вашата дума да е последната и не сте склонни да преговаряте в името на компромиса. Родени сте да бъдете лидери, но вземайте по малко и от критиката, която ви се отправя, за да не се окаже един ден, че живеете в измислен свят, сътворен от вашите мечти и идеи. Съгласувайте мисленето си с това на другите хора, за да не се превърнете във вечните идеалисти, които умират самотни.

Годината, в която навлизате, този път е на промени и добри перспективи. Мнозина ще пътуват в чужбина.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите. Ако сте пушачи, сега можете да спрете цигарите.

20 октомври. Вие сте плахи и податливи на чуждо влияние хора. Проявявате нерешителност и това ви вреди във всеки един аспект, но до определена възраст не правите нищо, за да я премахнете от своя характер. Настъпи ли обаче преломът в живота ви, ставате други. Започвате да мислите по-трезво, по-амбицирано и смело. Тогава стартират и успехите, за които си мечтаете и които планирате през пасивната част от вашето съществуване.

От днес заживявате в годината на Венера, която ще ви помогне да стабилизирате състоянието си, да си стъпите на краката и да продължите уверено напред. Това е прекрасна година за сключване на брак, защото вещае любов.

Здраве: Пазете гърлото, носоглътката и щитовидната жлеза.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *