279 четения

Шести проект изпълни Община Павликени по „Красива България“

ШЕСТИ УСПЕШЕН ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“ ЗАВЪРШИ ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ. На официалната церемония бяха тържествено открити четири детски площадки и благоустроеният двор на детската ясла в града.

Това е поредният проект, чрез който се изграждат детски площадки в града. Със съоръжения за игра вече са обновени дворовете на детските градини „Слънце“, „Вяра, Надежда, Любов“, „8-и март“. Наред с тях със съфинансиране по „Красива България“ бяха изградени асансьорът в сградата на градската поликлиника, както и костницата в гробищния парк.

Общата стойност на проекта за двора на детската ясла е 129 700 лева, от които 55 350 лева са от проект „Красива България” и 74 350 лева е съфинансирането от Община Павликени.

Изградени са четири изцяло нови детски площадки за игра за деца до тригодишна възраст, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Непосредствено до всяка площадка е изграден и по един пясъчник. Монтирани са комбинирани съоръжения за игра – клатушки, люлки, въртележка, влакче и две къщички тип „гондола“. Монтирани са шест пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците. Изградена е изцяло нова алейна мрежа.

„Този проект допринася за бъдещето на Павликени, защото ще позволи на децата ни да израстват в безопасна и модерна среда. Така изцяло се изпълни моят ангажимент дворовете на всяко едно детско заведение в Павликени да бъдат преустроени и модернизирани“, каза инж. Емануил Манолов, който е кандидат за нов мандат за кмет на Павликени.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!