Адвокат Ирена Стасинопулу: „За да останат децата ни във Велико Търново”

На прага сме да направим своя избор за управлението на общината за следващите четири години – да дадем шанс за промяна или да затвърдим статуквото, срещу което всички роптаем. Аз настоявам за край на инерцията и рязък обрат. Незабавно се нуждаем от приемане на цялостна стратегия за решаване на наболелите проблеми в общината, а не от потушаването им на парче, избирателно, без визионерска политика. Искам Общински съвет, в който да се дискутира, да се работи за благото на хората в общината, а не да бъде машина за гласуване на предварително взети решения, които да обслужват определени интереси. Искам пълна прозрачност и почтеност в управлението. Искам в нашия град да има нови перспективи за младите хора, така че да изберат да останат в града, да работят и отглеждат децата си тук.

Родена съм и съм израснала във Велико Търново, избрала съм град Дебелец за мой дом, където живея, и с натрупания опит и професионални знания мога да бъда полезна на нашата община (не само на общинския център Велико Търново, а на всички останали населени места) да се превърне в едно по-добро място за живеене, като с идеи, предложения и работа ще участвам в разрешаването на основни стратегически проблеми за града и подпомагане развитието на малките населени места в общината, ще следя за законността на издаваните актове на Общинския съвет. Кандидатирам се за общински съветник, защото считам, че мога да допринеса за по-доброто развитие на моя роден град.

Ако бъда избрана за съветник, ще работя в областта на: създаване и изменение на актовете на Общинския съвет – правилници, наредби, декларации, решения и други, които Общинският съвет издава в изпълнение на своите правомощия; упражняване контрол при изпълнение на актовете и прочее сфери от юридическа компетентност.

За мен Велико Търново е моят роден град, където след престой в чужбина се завърнах и избрах да отгледам и възпитам детето си. Във Велико Търново работя, всеки ден се сблъсквам с различни човешки съдби, чрез които ставам част от общността. Проблемите на съгражданите ми са и мои проблеми, нашите мечти са общи мечти за един по-добър живот, защото сме избрали в този град да градим бъдещето си. Обещавам да не жаля опит, експертиза и енергия, за да направим Търново отново Велико!

Адвокат Ирена Стасинопулу, ръководител на Регионалния център за безплатно консултиране към Адвокатската колегия, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България”, АБВ, „Движение 21”, преференция 113.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *