1081 четения

Д-р Николен Стойнов: „Доказано, Даниел Панов е най-добрият управленец за община Велико Търново”

Д-р Николен Стойнов е хирург с огромен авторитет и човек, помогнал на хиляди хора

Мъж на действията, а не на думите, докторът не обича да говори за себе си и личния си живот. Отбелязва само, че е зодия Овен, че е завършил медицинската си специалност в Плевен и че е женен, с едно дете. Управител е на ДКЦ „Д-р Стефан Черкезов“ и шеф на Втора хирургия в Многопрофилната областна болница във В. Търново.

Макар да е от онези хора, чиято възраст предполага натрапена принадлежност към една определена партия, д-р Стойнов не е членувал другаде, освен в ГЕРБ. Той се гордее с това и с факта, че е сред учредителите на ПП ГЕРБ.

Д-р Николен Стойнов е част от Великотърновския общински съвет в продължение на три поредни мандата. С опита и авторитета си той успешно представлява хиляди избиратели в местния парламент. Независимо от ангажиментите покрай управлението на здравното звено и операциите, които лично ръководи, докторът успява да намери време и за обществените си ангажименти. Той е сред най-активните съветници, ръководи работата на Постоянната комисия по социални дейности и здравеопазване.

Сред постиженията на Велико Търново в този сектор е финансовата стабилност на медицинските дружества на Общината. Заинтересованите отлично помнят, че преди кметът Панов да поеме управлението, бившите диспансери бяха в отчайващо финансово състояние.

В началото на изтичащия мандат бе открита новата и напълно модернизирана част на Комплексния онкологичен център. Днес той е едно от най-съвременните медицински заведения в цяла България и се утвърди като водещ в страната. За следващите четири години Общинският съвет подкрепи амбициозната инвестиционна програма, която предвижда закупуване на нова медицинска апаратура и мащабен ремонт на старата част от сградата на онкоцентъра.

Спасена от фалит и стабилизирана е и общинската белодробна болница „Д-р Трейман“. Своите работни места запазиха над 300 висококвалифицирани медицински специалисти. Вече се инвестират средства в нова апаратура и техника, което сериозно повишава нивото на здравните грижи във Велико Търново и Северна България.

Д-р Николен Стойнов е категоричен – най-добрият управленец за община Велико Търново, доказано, е Даниел Панов. Преди осем години досегашният градоначалник пое управлението в една трудна ситуация по отношение на финансите, здравеопазването и социалните услуги, но с помощта на екипа си успя да създаде една качествена администрация и да реализира множество проекти с реални резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *