49 четения

Инж. Добромир Добрев: „Увеличаваме средствата за подпомагане на даровити деца в общината”

Увеличаване на средствата по общинската програма за даровити деца е един от основните приоритети в програмата за управление през следващия мандат. Община Горна Оряховица е една от малкото общини, които заделят средства в бюджета си за стимулиране на деца, показали високи резултати в национални и международни състезания и конкурси. Започнахме с малки суми, а сега средствата са трикратно увеличени. Подпомагайки даровитите и талантливи деца, те имат още по-голям стимул да побеждават в областите, в които се развиват. Това заяви на среща с учители и представители на културни институции инж. Добромир Добрев. Кандидатът за кмет на община Горна Оряховица от ГЕРБ сподели с присъстващите, че за изминалия мандат по Програмата за закрила на децата с изявени дарби са разпределени близо 60 хил. лв. Със стипендии са подпомогнати общо 345 деца.

На срещата с представителите на образованието и културата присъстваха и кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ – Йорданка Кушева, инж. Милена Димитрова, Николай Георгиев, Янко Янков, Милчо Милев, Деница Сулова.

Първият реализиран проект от Инвестиционната програмата през изминалия мандат бе за подобряване на образователната среда в Горна Оряховица. Обновени бяха ДГ „Бодра смяна“, ДГ „Елена Грънчарова“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Ремонтирахме и модернизирахме ДГ „Първи юни“. И докато преди имаше предпочитания към определени детски и учебни заведения заради материалната база, сега надпреварата е по качество на предлаганото обучение, сподели инж. Добрев. През следващия мандат ще продължи реновирането на тези детски и учебни заведения, които все още не са обновени. Ще се въведат мерки за енергийна ефективност и в детските градини в населените места. Приоритет ще бъде ефективното функциониране на училищната мрежа, за да се даде равен достъп до качествено образование на всички ученици. Заложено е също и увеличаване на обхвата по училища и капацитетът на ученическото столово хранене. Програмата предвижда и създаване на кариерен център като общинско направление в сферата на образованието. Целта е да бъдат максимално обхванати интересите на учениците и да продължи връзката с бизнеса. Две училища вече успешно реализират дуално обучение – ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, припомни Йорданка Кушева, която е два мандата зам.-кмет на общината, отговарящ за образованието и културата, и кандидат за общински съветник. По отношение на библиотечното дело ще продължим да увеличаваме средствата за закупуване на книги. Организираме съвместни инициативи с библиотеките, Художествената галерия, Историческия музей и Младежкия дом, като целта ни е да увличаме децата да се завърнат към четенето и да влязат в тези културни институции, каза още Йорданка Кушева.

Най-доброто качество на инж. Добрев е, че успява да намира средства за всички тези реновирани обекти, които бяха изпълнени в нашия град. Когато местната и централната власт гледат в една посока, нещата се случват по-добре. За да продължи строителството и надграждането на всичко постигнато, подкрепете инж. Добрев, призова Николай Георгиев, който два мандата е зам.-кмет, отговарящ за финансите и инвестиционната политика на Общината, и кандидат за общински съветник.

Убедихме се, че инж. Добромир Добрев празни обещания не дава и когато поеме ангажимент, го изпълнява. Обновената Художествена галерия, в която се намираме, е едно от тези доказателства. Такъв ремонт досега не е правен в галерията, а за следващия мандат е предвидено увеличаване на фонда й, заяви кандидатът за общински съветник Янко Янков, който е художник и част от Сдружение „ГОАРТ”.

Програмата за следващия мандат в областта на културата предвижда археологическите разкопки на крепостта Ряховец да продължат. Работи се и по проект за изграждане на транспортна и туристическа инфраструктура около крепостта.

Продължаваме да работим и основната ни мотивация е, че каквото правим, го правим за гражданите. Убеден съм, че на 27 октомври разумът ще надделее и нашият опитен екип ще получи подкрепата ви, заяви кандидатът за кмет инж. Добромир Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *