Седмична прогноза за времето

Дневните температури остават с летни стойности, плавно ще се понижават към края на периода

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. За В. Търново се очаква минимална температура около 7 гр. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Сутринта на места, предимно около големите водоеми, ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсеят до обяд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26. За В. Търново се очаква максимална температура около 25 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.6 гр. през 1973 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 2.5 през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 34 минути и ще залезе в 18 часа и 30 минути. Фаза на Луната: четири денонощия след пълнолуние.

До края на периода на повечето места в региона ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Сутрин, предимно около големите водоеми, на места ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсейват до обяд. Ще духа слаб вятър от изток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 гр., за местата с котловинен характер на релефа – между 2 и 5, и там са възможни слаби слани. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27, като се очаква плавно понижение на температурите от началото към края на периода.

Над западните и централни части на Стара планина през целия период ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от петък до неделя, предимно от южната четвърт. От понеделник до четвъртък вятърът ще бъде от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м през целия период ще бъдат между 16 и 18. През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6 гр.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *