Стартира шестото издание на Фестивала на старата градска песен «Георги Бейков» в Свищов

Музикалното събитие ще се проведе в салона на ПБНЧ «Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856» на 18 и 19 октомври

На 18 октомври в салона на ПБНЧ «Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856» бе открит Шестият национален фестивал на старата градска песен «Георги Бейков» – Свищов 2019. Фестивалът предстои да се проведе в два поредни дни, а участие в него са заявили 39 певчески групи. Музикалното събитие има конкурсен характер, а председател на прецизното жури е синът на Георги Бейков – известният оперен певец Пламен Бейков. На откриването той сърдечно благодари на Първо българско читалище и община Свищов за организирането, поддържането и спонсорирането на Фестивала, а на участниците – за любовта им към старата градска песен.

В. и. д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова даде официален старт на събитието като пожела на изпълнителите да вдъхнат нов живот на старата градска песен и да потопят публиката в отминалата, но приятна и романтична атмосфера от началото и средата на XX век.

По традиция Фестивалът се организира под патронажа на кмета на община Свищов и тази година ще премине под знака на 150 години от отпечатването на «Устав на Българското читалище в Свищов», и 115 години от дарителския акт на Кирил Д. Аврамов за построяване сградата на читалището в Свищов.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *