До края на седмицата остава ясно, топло и тихо, в сутрешните часове на места са възможни слаби слани

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 7 и 10 гр. За В. Търново се очаква минимална температура около 9. През деня не се очаква съществена промяна на времето – ще има незначителна облачност до ясно. Сутринта на места, предимно около големите водоеми, ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсеят до обяд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28. За В. Търново се очаква максимална температура около 26 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения.

До края на периода на повечето места ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Сутрин, предимно около големите водоеми, на места ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсейват до обяд. В началото и средата на периода ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо. В края на периода – неделя и понеделник, ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10, за местата с котловинен характер на релефа – между 2 и 5, и там са възможни слаби слани. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27, като се очаква плавно понижение на температурите от началото към края на периода.

Над западните и централни части на Стара планина през целия период ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа умерен, на моменти до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м от вторник до петък ще бъдат между 16 и 18, от събота до понеделник се очаква слабо захлаждане с 3 – 4 гр. През целия период максималните температури на 2000 м ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 28.4 през 1992 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 0.2 през 1962 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 39 минути и ще залезе в 18 часа и 24 минути. Фаза на Луната: шест денонощия преди новолуние.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *