494 четения

Двама горнооряховски медици с награди в кампанията „Лекар на годината 2019”

Д-р Илко Костурков и д-р Елиас Хаддад от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица, бяха наградените представители на областта в престижната традиционна кампания „Лекар на годината 2019”, организирана от Българския лекарски съюз. Двамата медици получиха призовете си на официална церемония в четвъртък вечерта в София в присъствието на здравния министър Кирил Ананиев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, доц. Диана Ковачева – омбудсман на България, и много други.

Гастроентерологът д-р Илко Костурков стана първи в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на страната. След него бяха класирани специалисти по ортопедия и ендокринология. Шансът да се пребори за отличието получи след номинация на Районната лекарска колегия във Велико Търново.

Както „Борба“ първа информира, специалната награда отиде в ръцете на д-р Хаддад. Тя е гласувана от Управителния съвет на съсловната организация в София заради операцията на пациент под светлината на фенер, която проведе горнооряховският хирург това лято след внезапно спиране на електрозахранването в болницата.

С двамата си наградени медици в церемонията „Лекар на годината 2019” лечебното заведение в Горна Оряховица се нарежда в челната четворка сред ВМА, УМБАЛСМ „Пирогов“ и УМБАЛ „Александровска“ в София.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!