martineli

martineli

ЦЕРОВА КОРИЯ: „Заложете на хора с кауза в сърцето си, защото те ще я отстояват всеки ден“

„Подариха ми една книга, в която са описани успехите на несъществуващия вече Общонароден комитет за развитие на Велико Търново. Дори няма да се опитвам да изброявам това, което този комитет е направил за 20 г. Само ще ви кажа, че всичко, с което Велико Търново се гордее и до днес, е построено за тези 20 години. Защо не успяваме днес да направим същото? Европа ни даде 30 милиарда, за да настигнем европейските държави, но ние още сме на дъното. Пропускаме възможности и правим всичко на парче и некачествено. А преди 20 години сме успявали, защото сме имали кауза. Затова заложете на хора с кауза в сърцето си, защото те ще я отстояват всеки ден.“ Това каза пред препълнения салон на читалището в Церова кория Весела Лечева, кандидат за кмет на община Велико Търново от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“. По време на събранието тя представи социалната си програма, както и идеите си за ускорено икономическо развитие на общината и на малките населени места.

В Церова кория Весела Лечева дойде и за да подкрепи кандидата за кмет на коалицията Румен Гърбов. Зад гърба му застана и кандидатът за кмет на коалицията в Сухиндол – инж. Пламен Чернев. Двамата са работили в продължение на два мандата, когато Румен Гърбов е бил кмет на село Коевци, община Сухиндол.

„Моето семейство живее в това прекрасно село Церова кория и понеже искам да съм до тях, това ме провокира да се кандидатирам за кмет тук. И от няколко седмици постоянно обикалям селото, защото искам да познавам всяка улица и всеки камък. Сега ще ви покажа какво видях и ще ви кажа какво искам да променим и да направим в Церова кория“, каза Румен Гърбов и почти час разхожда жителите на Церова кория из всички кътчета на селото, за да им покаже некачествено направени ремонти на улици, в които би трябвало да са вложени близо 80 000 лв., асфалт, в който е избила трева, тротоари, които са толкова тесни, че на практика са неизползваеми.

„Има непочистени улици? Това е работа на кмета. Детската градина и училището имат проблеми? И това е работа на кмета. Не може в 21 век детската градина да се топли с печка на дърва, както не може и селото да остава с дни без ток. Затова ми предстоят тежки разговори с „Енерго Про”, но този проблем трябва да го решим“, заяви Румен Гърбов.

И каза още: „Питат ме защо съм кандидат на БСП. Защото като кмет вече два мандата съм се срещал с народни представители от всякакви партии. Единствените, които са ми помагали и са се отзовавали, когато имам нужда от нещо, са народните представители от БСП. Миналата седмица осветихме новата църква в Коевци. 10 000 лв. ми дадоха от Светия синод благодарение на г-жа Весела Лечева. И пак тя се отзова, когато имахме нужда от нов училищен автобус“.

Цялата си кметска заплата е решил да дарява в продължение на четири години Румен Гърбов на кметството в Церова кория. „Тези пари ще вложа в селото и ще ви докладвам къде и за какво съм ги похарчил. Защото в селото няма социален патронаж, няма младежки клуб, пенсионерският клуб е една дупка. След четири години няма да е така“, заяви Румен Гърбов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *