martineli

martineli

Учителят по плуване Петко Шатров: “От треньорите и общинските съветници се изискват ефикасни действия за положителни резултати”

Визитка:

Петко Шатров е роден на 16 юни 1967 г. във Велико Търново. Завършил е Националната спортна академия „Васил Левски“. Треньор е по плуване и е учител по физическо възпитание и спорт. Има син и хоби – производство на домашно вино.

 

– Г-н Шатров, като спортен деятел и кандидат за общински съветник как виждате ролята на местната власт за бъдещето на водното спасяване и спорта като цяло във Велико Търново? От какво трябва да бъдат спасени и как могат да бъдат спасени?

– Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Общинския съвет е отговорна за изготвянето на стратегия за развитие на спорта в община Велико Търново. Тя задължително трябва да включва няколко основни точки. На първо място материално-техническа база с информационна част и с начини за най-ефективно управление. Задължително треньорите, като субективен фактор, трябва да бъдат финансово обезпечени. Финансирането може да се осигури, като се заделя 1% от общинския бюджет. И последно поред, но не по важност, организирането на самия процес с възстановяване на ученическата спортна школа с минимум пет вида спорта – традиционни, масови и здравословни.

В основата си Стратегията за развитие на спорта на територията на община Велико Търново трябва да даде насоки или в развитието на високото спортно майсторство, или в направлението спорт за всички. Да се избере една от двете стратегии, която е по-добра за гражданите.

– Треньорите са хората, които изготвят стратегии за спортистите, гарантиращи им успех при състезание. Като препратка към предстоящите местни избори виждате ли нещо общо на базисно ниво между качествата на спортиста и общинския съветник, гарантиращи успех при решаване на проблемите в община Велико Търново?

– Общото според мен са морално-волеви качества – дисциплина, отговорност, смелост, решителност и най-важното – феърплей. От треньорите и общинските съветници се изискват ефикасни действия, водещи до общи положителни резултати. Квалифицирани, постоянно усъвършенстващи се и с немалко идеализъм кадри, милеещи и обичащи град Велико Търново.

– С какво ВМРО спечели вашето доверие и защо хората трябва да се доверят на номер 34 в бюлетината?

– Повече от 15 г. цялото ми семейство е членувало единствено във ВМРО. Завладя ме каузата за запазване на българщината по света, където има и дори един българин. ВМРО има твърди и непоклатими идеи, които по-скоро ще се разцепят на парчета, но няма да се люлеят на бриза. Затова гласувайте с бюлетина N 34. Да живее България! Да живее старата столица!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *