Водещи новиниМестни избори 2019

Весела Лечева в „Абагар“: „Имам амбициозна цел след пет години доходите на търновци да бъдат два пъти по-големи“

„Велико Търново е емблематичен град, той е сърцето на България и в сърцето на всеки българин. Затова имам амбициозна цел след пет години доходите на търновци да бъдат два пъти по-големи. Това е възможно, когато кметът работи с бизнеса и Общината е партньор на бизнеса. Това партньорство може да привлича сериозни инвестиции, които да отварят качествени работни места. Качествените работни места ще са предизвикателство за младите хора да остават във Велико Търново“, каза на срещата си в печатница „Абагар“ кандидатът на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ за кмет на Велико Търново Весела Лечева.

Тя сподели пред служителите на фирмата, че липсата на стратегия и визия за това накъде искаме да върви този град всъщност спира развитието на старата българска столица. „Електрониката, леката промишленост, хранително-вкусовата промишленост са все сфери, в които Велико Търново може да се развива. Това са съпътстващи сектори на туризма, но те могат да тръгнат нагоре само когато има стратегия за развитие на туризма, който е цяла наука“, коментира още Весела Лечева.

И допълни: „Моите опоненти постоянно ни връщат 20 години назад и казват, че в сравнение с тогава днес градът е процъфтял. Но да се сравняваш с миналото, е порочно и няма смисъл. Нека видим какво направиха за тези 20 г. другите европейски държави, които са съизмерими с България, имат културно-историческо минало като нас, имат същия труден релеф като нас. Но за разлика от предишния кмет на Велико Търново, кметът на Порто например успя да се пребори за специален бюджет от Европейския съюз и да получи пари, с които да възстанови старите къщи на града. Които също имат сложна собственост“.

Весела Лечева и кандидатите за общински съветници, които бяха с нея на срещата, отговаряха близо час на въпросите на служителите на печатницата, които също като нея са категорични, че „Кроношпан“ е възможно най-лошата инвестиция и най-грубата грешка на досегашното управление на Общината, че и домашните, и бездомните кучета се превръщат в сериозен проблем, че градът е мръсен, парковете неподдържани и тревните площи са се превърнали в терариуми, въпреки огромната сума пари, които Общината дава на фирмите, които отговарят за това.

„Аз искам да ви кажа едно. Весела Лечева не тръгва от нулата, тя е успешен политик и общественик. И понеже е скромна, нека ви припомня, че има две вицеолимпийски титли, пет световни, европейски шампион е, има 12 рекорда. Била е четири години председател на Агенцията за младежта и спорта, два мандата народен представител. Тя е готова да се пребори за Велико Търново и да вложи сърцето си в управлението на града и общината“, каза и коалиционният партньор от АБВ Николай Илчев.

One thought on “Весела Лечева в „Абагар“: „Имам амбициозна цел след пет години доходите на търновци да бъдат два пъти по-големи“

  • За пълничкия Мариян Кенаров не знам, но неговия ортак директора на издателство “Абагар” Иван Петров беше в затвора преди 1989г. за продажба на общински жилища на занижени цени. По закон хора с присъди не би трябвало да участват в процеса на приватизация и да са съсобственици на предприятия.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *