Държавата търси 1,8 млн. лв. за реконструкция на моста край Каранци

ДЪРЖАВАТА ТЪРСИ ОКОЛО 1,8 МЛН. ЛВ. ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА моста между Каранци и Орловец, съобщи шефът на Областно пътно управление Венцислав Ангелов. Изцяло държавното съоръжение от третокласната пътна мрежа в момента е затворено за движение освен за преминаване на пожарни коли, училищни автобуси и возила до 3,5 тона. Още през това лято общината в Полски Тръмбеш алармира АПИ за опасния мост, който се нуждае от ремонт на връхната конструкция и устоите под нея.

ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА СТАРТИРА ОБСЛЕДВАНЕ ОТ СПЕЦИАЛИСТИ от Института по пътищата и мостовете и до момента екипи са ходили два пъти. Сега се изработвал и проект за реконструкцията, търсели се пари за финансиране по различни програми, а прогнозната сума е около 1,8 млн. лв. Най-вероятно реконструкцията ще започне през пролетта, увери Венцислав Ангелов по повод питания в редакцията. Ремонтът най-вероятно щял да бъде по програма „Основен ремонт“ и това е изцяло ангажимент на държавата в лицето на пътната агенция. За щастие, други подобни проблеми с такива мостови съоръжения в областта засега няма, подчерта още директорът на Областно пътно управление.

ВЪПРОСНИЯТ МОСТ Е СТРОЕН ПРЕЗ 1965 – 1967 Г. И Е ДЪЛЪГ 136 МЕТРА, има 8 отвора между сводовете. Той свързва общините ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ И СТРАЖИЦА и друг път по този маршрут няма, а обходният удължава прехода с 40 километра. През последните месеци повече слягане не е установено от пътните експерти. Почти всеки ден по моста минават полицаи от Полски Тръмбеш, за да бдят да не преминават огромни тирове, въпреки че са сложени знаци и от двете страни. Мостът не е обявен за опасен и заради това не е затворен напълно.

Нели СУКОВА

Сн. архив

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *