Любомир Филипов – кандидат за общински съветник от „Алтернативата на гражданите: „Време е успелите хора да изместят „калинките“ в местната власт”

На 41 години, семеен, с едно дете. Дипломиран магистър по „Застраховане и застрахователно дело“ и „Финансов анализ и контрол“. Ексклузивен партньор на „Адрес недвижими имоти“ за регион Велико Търново и Габрово – най-голямата агенция за недвижими имоти у нас.

Ексклузивен партньор на „БГ Склад“ за регион Велико Търново – най-голямата платформа за индустриални имоти в България.

Член на НСНИ и NAR.

Управител на няколко дружества.

Мото: „Успехът е резултат от постоянството на намеренията!“.

 

„ДА БЪДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, ЗА МЕН НЕ Е САМОЦЕЛ, ТОВА Е РЕШЕНИЕ НА ХОРАТА. В СЛУЧАЙ ЧЕ МИ СЕ ОТДАДЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ, МОЯТ ПРИОРИТЕТ ЩЕ БЪДЕ ИКОНОМИКАТА. Град без икономически растеж бъдеще няма. За да постигнем баланс, да намалим миграцията и да повишим жизнения стандарт, единственото решение, което може да гарантира това, е привличането на международни и стратегически инвеститори“, обяснява мотивите си за участие в кампанията на гражданската листа Филипов. Затова смята за правилно и създаването на Център или Дирекция за стратегическо планиране и развитие и работа с инвеститори към Община Велико Търново. Години наред в тази насока не се прави нищо, а когато наближат избори, всички афишират подобни намерения, как и какво ще направят, но резултати обаче липсват. Общината трябва да е водеща, да е флагманът в тази посока, защото нуждата е огромна, а бизнесът – пасивен, допълва кандидатът на „Алтернативата на гражданите“. Целите и политиките за развитие на региона са много, като например приспособяване на образованието и професионалното обучение към изискванията на пазара на труда, интеграцията на местния потенциал към дейности в различните сфери, подкрепа на инвестиционните дейности и иновациите. Необходимо е повишаване на конкурентоспособността, като се осигури благоприятна бизнес среда чрез предоставянето на ефективни публични услуги.

„КАТО ЦЯЛО, КАКТО БИЗНЕСЪТ, ТАКА И ПОЛИТИКАТА СТРАДА ОТ ЛИПСАТА НА КАЧЕСТВЕНИ КАДРИ. Непоследователността на партиите в политиките и идеологиите, подредените им представители и листи, чуждите влияния, познатите политици и хора, които отскачат от партия в партия за изборите, създадоха среда за възникване на формации от образовани и успели хора, професионалисти в своите среди, подготвени за нови предизвикателства. Мисля, че това е бъдещето“, убеден е Любомир Филипов. Решил да участва в кампанията на независимата листа, защото видял разликата с останалите формации и присъствието на популярни и утвърдени в своите сфери професионалисти, които са амбициозни, искащи промяна, можещи хора, обединени от една цел – благоденствие и просперитет за гражданите на старата столица.

ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО, ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И „ЗАБРАВЕНИ И НЕПОКАЗВАНИ“ АРТЕФАКТИ СА СРЕД НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО.

Мисля, че е крайно належащо да се наблегне и на културата в старопрестолния град. Оказва се, че има тонове с ценна литература и експонати, тънещи в забвение по мазите и складовете на местните читалища и културни учреждения. Проблем е също и липсата на стратегия за задържане на младите хора. Статистиката сочи, че 4000 души годишно завършват Великотърновския университет – опитваме ли се да ги задържим? Как? Нужно е отговорно отношение и осигуряване на равноправен достъп до публични услуги. Друго, много, много важно е да се ограничат зависимостите, които задушават общинската власт. Селата – нещо, за което е крайно време да се вземат адекватни мерки, липсата на инфраструктура и осветление са само частица от стотиците проблеми за жителите им, очакващи належащи решения.

Смятам, че е редно да се предприемат мерки, свързани с увеличаване на информираността и публичността на инициативите и решенията за бъдещите проекти, за програмите за развитие на инфраструктурата и благоустройството. Нужни са повече срещи с гражданите за справяне с текущи и наложителни проблеми с изготвени графици за населени места и райони. Това не трябва да се случва само по време на избори.

С воля, ангажираност, решения и много работа ще върнем вярата на хората в местната власт, искрено вярвам в това.”

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *