Търсят се доброволци за посещения на възрастни хора в областта

За първи път в региона ще се проведе инициативата „Заедно при баба и дядо”. Акцията е насочена към живущите в специализирани институции за хората от третата възраст в областта и се организира от фондация „Поколения заедно“, с подкрепата на платформата TimeHeroes. Идеята е деца, млади хора, студенти и работещи да посетят пенсионерите и да внесат позитивизъм в ежедневието им, като по този начин се направи крачка към намаляването на социалната изолираност и възстановяване на разрушените между поколенията мостове на приемственост, почит, уважение и толерантност.

Повече от половината от обитателите на домовете за стари хора нямат близки и роднини или децата и внуците им са далеч в чужбина. В резултат на това много от тях прекарват оставащите от живота им години в самота и изолация. Чрез разговори, настолни игри, четене на литературни творби, художествени дейности, разходки извън социалното заведение и други занимания с доброволците пенсионерите ще разнообразят поне веднъж седмично престоя си в институциите.

Първото посещение е насрочено за 26 октомври от 9:30 до 11:30 часа. Желаещите могат да се запишат за участие на Фейсбук страницата на фондацията или в платформата TimeHeroes. При интерес организаторите планират срещите да се превърнат в ежеседмични.

Всеки участник в инициативата ще получи грамота за доброволчество.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Търсят се доброволци за посещения на възрастни хора в областта

  • 22.10.2019 в 23:17
    Permalink

    Не мога да намеря страницата, а бихме искали да се запишем.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *