Крими

Ученик от Павликени осъди застраховател за 4000 лв.

УЧЕНИК ОТ ПАВЛИКЕНИ Е ОСЪДИЛ ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ за 4000 лв. обезщетение. Първата съдебна инстанция в лицето на Великотърновския районен съд е отхвърлила претенцията на момчето и неговата защита в размер на 7000 лв. Причината са експертизите, които показали, че той е пътувал в автобуса без предпазен колан.

ПЪТНАТА ДРАМА СЕ РАЗИГРА НА ЦВЕТНИЦА МИНАЛАТА ГОДИНА КРАЙ СЕВЛИЕВО. Автобус с ученици от Павликени се удари челно в лек автомобил край село Богатово.Учениците от павликенското училище „Цанко Церковски“ пътували за Италия по програма „Еразъм“, когато леката кола ударила рейса с над 100 км. По време на катастрофата шофьорът на лекия автомобил е загинал, а децата са били превозени с друг автобус обратно до Павликени. За щастие, сред тях сериозно ранени не е имало, а автобусът е само с материални щети. Едва по-късно, в края на юни м.г., същите деца все пак отиват до Италия по програма „Еразъм“, а сред тях е бил и ученикът С.Г. Според съда, щом е пътувал след катастрофата отново, той би трябвало да е преодолял част от стреса. По делото обаче са разпитани неговите близки, които са обяснили, че момчето много трудно пътува вече с кола или автобус след това, което е преживяло.

 

В Севлиево е било образувано досъдебно производство за установяване на причините на катастрофата. Разследването е установило, че вина има шофьорът на колата, но понеже той е починал, производството е прекратено преди няколко месеца. След това семейството на въпросния ученик завежда дело по Закона за задълженията и договорите срещу един от застрахователите, при когото леката кола е имала застраховка.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *