Премиерът Бойко Борисов подкрепи изграждането на индустриална зона в Горна Оряховица и на скоростен път от града до АМ „Хемус”

Министър-председателят Бойко Борисов даде пълна подкрепа на кандидата за кмет на общината инж. Добромир Добрев за изграждане на индустриална зона в Горна Оряховица. На среща между двамата премиерът изрази задоволство от положителните промени, които са станали в града по време на двата мандата на инж. Добрев като кмет от ПП ГЕРБ. След изграждането на автомагистрала „Хемус“ до Велико Търново, Горна Оряховица ще стане привлекателен център за инвеститорите. Това ни стимулира да подкрепим община Горна Оряховица при изграждането на индустриална зона около летището, още повече че градът е най-големия жп център в Северна България.

Предстои да бъде изграден скоростен път, който ще започва в близост до летище Горна Оряховица и ще се свързва със скоростния трилентов път Русе – Велико Търново и с автомагистрала „Хемус“, заяви премиерът.

Радвам се, че получих подкрепа лично от премиера Борисов, което още повече ме мотивира за работа, сподели след срещата в кабинета на министър-председателя кандидатът за кмет на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Горна Оряховица има реален шанс да стане като Пловдив от северната част на Балкана и имаме реален шанс за това.

Индустриалната ни зона привлича интерес заради уникалната си локация. След като бъдат изградени магистрала „Хемус” и скоростният път от Горна Оряховица до магистралата, регионът ще бъде наистина много атрактивен за бизнес. Особено пък и след като реализираме заедно с държавата изграждането на индустриалната зона, заяви кандидатът за кмет на общината от ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев.

Заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и общинския лидер на ГЕРБ Деница Цветанова той обходи част от Индустриалната зона до летището, в която държавата ще инвестира средства за инфраструктура и комуникации. Новината донесе министърът, който обясни, че

 

ПРЕДСТОИ СЪЗДАВАНЕ НА СЪВМЕСТНО ДРУЖЕСТВО, В КОЕТО ОБЩИНАТА ЩЕ АПОРТИРА ИМОТА, А ДЪРЖАВАТА ЩЕ ОСИГУРИ СРЕДСТВАТА ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО

 

Имаме готов работен проект. Първата стъпка веднага след изборите ще бъде създаването на общинско дружество, след което държавата ще се включи с необходимите средства, обясни инж. Добрев.

 

В НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ Е ПРЕДВИДЕНО ИЗГРАЖДАНЕ НА ИНТЕРМОДАЛЕН ТЕРМИНАЛ КРАЙ ГОРНА ОРЯХОВИЦА

 

заради съчетаването на трите вида транспорт. Ние сме длъжни да се възползваме от тази възможност, обясни инж. Добрев.

Първата стъпка при изграждането на зоната трябва да бъде разчистването на останките от старите казарми. След това ще се оправят комуникациите – ток, ВиК, газ и т.н. На следващ етап – пътищата и алеите, а накрая ще се проектират и халета за тези фирми, които търсят готови бази.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.