186 четения

Офицерите от запаса и резерва дадоха подкрепата си за Весела Лечева

„Вече почти месец обикалям кварталите на Велико Търново и малките населени места в общината и хората, с които се срещам, споделят проблеми, каквито не би трябвало да имаме в този век на технологиите. Много е тъжно това усещане, че ни е притиснал битовизмът. Радваме се на още пет километра асфалтирана улица, на няколко нови тротоара. А главната цел я няма – новите икономически перспективи за Велико Търново. Няма как този град да стане икономически развит туристически център, когато няма кауза и управляващите досега са нямали визия. Когато аз заговорих за ускорено икономическо развитие, моите опоненти започнаха да говорят за построяването на технологични паркове. А къде бяха досега? Какво правихте през изминалите осем години, че не построихте тези технологични паркове? Не създадохте условия инвеститорите да дойдат и да останат?“. Така започна срещата си с офицерите от резерва и запаса кандидатът за кмет на Велико Търново на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева.

Тя призна, че кампанията, която водят опонентите й, не отговаря на нейните принципи за честна игра. „Днес никой не следва правилата, може би затова сме все още на дъното. Аз държа на правилата и толерантността и вярвам, че те създават доверие и мотивация да работим така, че да оставим нещо след себе си“, коментира още Весела Лечева.

„Весела Лечева също е офицер от резерва и ви гарантирам, че думите й имат тежест, както и че стандартите на управление, които тя ще наложи, ще бъдат различни. За разлика от нашите опоненти, които след осем години управление продължават да обещават и да говорят в бъдеще време, тя действа“, каза кандидатът за общински съветник и коалиционен партньор от АБВ Николай Илчев.

След това офицерите от запаса и резерва, Весела Лечева и кандидатите за общински съветници говориха за неизпълнените ангажименти, вследствие на които залата на Военния клуб остана затворена след пожара. „Знаете ли, че от пет години кадрови офицер не е влизал в този клуб, който е във владение на едно заведение и собствениците му. А когато ние имаме събрание, се промъкваме по тайни пътища през хотела, за да стигнем до стаите“, призна полк. Пенков.

Офицерите казаха още, че са единствената организация в страната, която си няма свой клуб. „Имахме, даде ни го Свинаров, когато беше министър на отбраната. После ни го отнеха и нито едно обещание, че ще ни бъде върнат, досега не беше изпълнено“, заяви полк. Пенков.

„Аз също не харесвам битака, в който са превърнати две от ключовите сгради в центъра на града – Военният клуб и театърът. Чадърите са превзели културните институции в града, който нарича себе си духовна столица на България“, каза Весела Лечева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *