Седмична прогноза за времето

През целия период, на повечето места, ще преобладава време с незначителна облачност до ясно. Сутрин, предимно около големите водоеми, на места ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсейват до обяд. През първата половина от периода ще духа слаб вятър, предимно от изток, на моменти ще бъде тихо. През втората половина от периода – от неделя до вторник, ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, за местата с котловинен характер на релефа – между 2° и 5° и там са възможни слаби слани. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, като се очаква плавно понижение на температурите от началото към края на периода. Съществено захлаждане, свързано с увеличение на облачността, усилване на вятъра и превалявания от дъжд се очаква след 29 октомври.

Над западните и централни части на Стара планина през целия период ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м. през целия период ще бъдат между 16° и 18°. След 29 октомври се очаква съществено захлаждане, свързано с увеличение на облачността, усилване на вятъра и превалявания от дъжд и сняг.

Максималните температури на 2000 м, през целия период на прогнозата, ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 6°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *