28 четения

120 години ще чества едно от най-модерните читалища в региона – Козаревското НЧ „Земеделец-1899”

С празнично юбилейно честване в две вечери козаревчани ще отбележат 120-ата годишнина от създаването на читалището в селото. Събитието ще протече в Деня на народните будители – на 1 ноември 2019 г. от 19:00 часа с тържествено събрание и концерт с участието на самодейните състави към читалището, а на 2 ноември 2019 г. от 18:00 ч. под наслов „Помниш ли…” ще започне срещата на самодейци, читалищни деятели, спомоществователи.

Тържественото честване на юбилея на НЧ „Земеделец-1899” ще събере и много гости в салона на 120-летното читалище, които ще поднесат своите подаръци и приветствия, а читалищното ръководство ще отличи с комплексни награди всички любителски колективи. На срещата на спомените ще бъдат отличени с юбилейни значки и благодарствени грамоти всички самодейци и партньори.

С презентация ще бъде представена една малка част от огромната и подробна летописна одисея на културната светиня, запазена в справки, снимки и информации.

Читалището в Козаревец е едно от най-модерните не само в Община Лясковец, но и в цялата област. То отдавна не е само културна институция, а и място за информация, наука, образование, средище на знанието и пазител на българщината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *