13 километра улици и пътища в североизточната част на Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани

 

Проектът е спечелен във втория мандат на Панов и ще се изпълнява от 2020 година

 

13 километра улици и пътища във Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани от следващата година. Проектът е спечелен във втория кметски мандат на Даниел Панов и е обезпечен с финансиране по програма „Interreg V-A Румъния – България 2014 – 2020”.

Предстоящите планирани инвестиции в инфраструктурата бяха представени от Панов, който е кандидат за трети управленски мандат, пред ръководството и служителите на едно от големите предприятия за производство на сладкарски изделия. Фабриката е разположена на изхода на Велико Търново в посока Русе. Целият път от разклона край пречиствателната станция до паметника „Велчова завера“, включително улица „Опълченска“, ще бъде основно реконструиран.

„Планирането на толкова мащабни инвестиции в инфраструктурата, но и най-важното – осигуряването на средства за тези дейности, е важно и за жителите, и за гостите на града, но и за успешното развитие на бизнеса. Северният вход на Велико Търново е проблемен от много години и е радващо, че реконструкцията му не е под въпрос“, бе отзвукът от срещата в предприятието.

Основно ремонтирани ще бъдат също няколко улици в кв. „Света гора“ – „Димитър Найденов“, „Теодосий Търновски“, „Сливница“, „Григорий Цамблак“, както и отсечката от обръщалото под студентските общежития до изхода за Варна. Същото се отнася за обиколния път на крепостта Царевец и улица „Ксилифорска“ в квартал „Асенов“. Навсякъде ще бъдат изградени тротоари, джобове за автобусните спирки и съдовете за смет, монтирано ще бъде и ново улично осветление.

Една от най-важните мерки по проекта е изграждането на два нови моста – в кв. „Света гора“ и в кв. „Асенов“. Първото ново съоръжение ще бъде успоредно на стария Бейски мост, чийто основен ремонт не е целесъобразен от финансова гледна точка. Второто съоръжение ще е до въжения пешеходен мост срещу бившата фабрика „Васил Мавриков“.

Предвиденият и обезпечен с финансови средства основен ремонт на улиците и пътищата в североизточната част на Велико Търново ще е първият по рода си в посочените квартали от десетилетия насам.

 

 

One thought on “13 километра улици и пътища в североизточната част на Велико Търново ще бъдат основно ремонтирани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *