7 тъжни причини, поради които хората си изневеряват (и как безпроблемно да ги избегнем)

Смята се, че хората, които прекарват повече време в интернет пространството, са по-склонни да изневеряват. Да ти изневери партньорът, е тъжно, но вместо да бързате да отправяте обвинения и да сте нащрек през цялото време, е по-добре да потърсите корените на изневярата и да се опитате да ги избегнете.

Кой изневерява в една връзка?

Има достатъчно много изследвания по този въпрос, но най-важното, с което трябва да започнем, е, че и жените, и мъжете изневеряват еднакво често. Според учените жените са най-податливи на изневяра в началото на 40-те години. Повечето от тях обаче не искат да прекратят брака си, а просто търсят нови и вълнуващи преживявания. Може би защото се страхуват, че вече започват да губят младостта и красотата си и имат нужда да си докажат, че още могат да бъдат привлекателни.

Причината за изневярата при мъжете и жените обикновено е различна. Докато мъжете се ръководят от сексуалното си желание, то жените търсят емоция.

Причини за изневярата и как да ги избегнем:

1. Липса на страст във връзката.

Според проучванията това е водещата причина в изневерите. Дори да имате емоционално хармонична връзка с партньора си, ако липсва страст, това е твърде вероятно да ви тласне към изневяра рано или късно.

Как да го избегнем?

Говорете открито с партньора си за чувствата си и опитайте да разберете и неговите.

Не се страхувайте или срамувайте да експериментирате заедно.

Опитайте семейна консултация.

2. Липса на емоционална привързаност.

Ако между двамата с партньора ви липсва емоционална близост, това е много опасно, защото може да се почувствате депресирани и потиснати и да потърсите щастие другаде. Колкото по-малко близки сте, толкова по-вероятно е да се случи изневяра.

Как да го избегнем?

Постарайте се да изградите нещо значимо помежду си.

Поемете отговорност за действията си. Не оставяйте недоизказани неща и неразрешени проблеми.

Намерете баланса между работата и личния си живот.

Партньорът ви има право на лично мнение. Изслушайте го и се опитайте да го разберете.

3. Партньорът ви просто е престанал да ви обича или се е влюбил в друг/а.

Да, това наистина е ужасно болезнено! Но любовта не е толкова проста и крие своите изненади. Нищо чудно да се влюбите в някого, докато си пиете кафето в някое заведение. Никой не е застрахован от любовта от пръв поглед. Тук действат хормоните, химията, съдбата… Пред тези неща сме безсилни. По същия начин не е невъзможно някой да спре да обича.

Как да го избегнем?

Всяка връзка носи своите предизвикателства. Никой не е идеален и просто трябва да приемете този факт.

Поддържайте романтиката в отношенията си.

Бъдете действени и полагайте усилия. Винаги е приятно да чуеш: „Обичам те!“, но се налага и да го доказвате.

Уважавайте личното пространство на партньора си. Имайте и свое.

Не пришпорвайте нещата.

4. Гневът може да бъде лош съветник.

Знаете или подозирате, че партньорът ви е наранил или обидил. Искате да му го върнете. Искате отмъщение!

Как да го избегнем?

Фокусирайте се върху своите чувства и се опитайте да го преодолеете. Не сте отговорни за действията на другите, но за своите – да. Запазете спокойствие и разсъдете трезво и разумно. Обсъдете ситуацията с доверен приятел.

Споделете чувствата си, говорете открито с партньора си.

Анализирайте спокойно ситуацията и се опитайте да намерите най-правилното решение. Не крещете, на тряскайте врати, на се впускайте в изневяра. Партньорът ви най-вероятно ще съжали за поведението си, когато ви види спокойни и разумни. Ако си струва компромисът, останете заедно.

5. Любопитство към нови преживявания.

Понякога човек просто иска да преживее нещо по-вълнуващо в живота си. А и предизвикателствата са навсякъде около нас. Дори да обичате партньора си, е възможно да се окажете изкушени.

Как да го избегнем?

Самоконтролът ще ви помогне да се въздържите от съгрешаване. Но не можете да контролирате партньора си.

Обърнете внимание как един човек се държи в началото на връзката. Ако обръща прекалено много внимание на другите хора, то това може да е предупредителен знак. Може би бъдещият ви партньор не е готов за зряла и сериозна връзка.

6. Неспособност за обвързване.

Някои хора просто не могат да останат с един партньор в живота. Моногамията не е за тях.

Как да го избегнем?

Ако предпочитате традиционна връзка, обсъдете го с партньора си и не се страхувайте да заявите желанията си. По-добре е още в самото начало да се избегне развитието на една нездравословна връзка, в която има недомлъвки, отколкото да се окажете с разбито сърце по-късно.

7. Връзката се нуждае от освежаване.

Съживете връзката си! Скуката може да убие любовта.

Как да го избегнем?

Не бързайте да взимате решения, преди да ги обсъдите с партньора си. Споделете желанията и нуждите си, дори фантазиите си. Освежаването на връзката включва разнообразни дейности, които можете да предприемете двамата, вместо да търсите забавление извън дома.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.