Радостин Върбанов е новият шеф на КАТ, ще бори джигитите с млад екип от 27 души

Заместникът Пенчо Христов: „Платени са близо 1 млн. лв. от глоби по електронен фиш, камера засече кола със 184 км в час“

 

РАДОСТИН ВЪРБАНОВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА СЕКТОР „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Той е назначен със заповед на вътрешния министър за срок от една година, каквато е новата стратегия на МВР. 44-годишният главен инспектор е родом от Джулюница и е започнал като ведомствен полицай в „Захарни заводи”. Минал е по стълбата в системата от патрул в Стражица и младши автоконтрольор в Горна Оряховица и В. Търново. През 2012 г. печели конкурс и става инспектор в КАТ. Допреди броени дни е началник на група „Организация на пътен контрол и превенция”. Сега на този пост и негов заместник е 30-годишният Пенчо Христов.

„УНИФОРМЕНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА 27 ДУШИ И ВСИЧКИ СА МЛАДИ И АМБИЦИОЗНИ. Имаме още по-млади от Пенчо Христов! От съвсем скоро на пътя има и млада катаджийка. Катерина дойде при нас и остана по програмата „Старт в кариерата“. Чудесно е да се работи с млади хора“, каза Радостин Върбанов. Той предпочита да говори само за работата си, но все пак сподели, че има две момчета, няма хоби освен футбола с колеги през малкото свободно време.

Учудващо беше, че на гишетата в КАТ вчера нямаше опашки и напрежение сред хората. Оказа се, че един от първите приоритети на новия началник е разчупеното работно време, за да няма струпване пред гишетата. То ще бъде същото и през декември, а гишетата ще бъдат отворени непрекъснато от 7:30 до 17:30 часа. За по-доброто обслужване на гражданите в сектора ще бъде монтиран още един ПОС терминал.

НАЙ-ДОБРИЯТ ДЕН ЗА ЕДИН КАТАДЖИЯ Е, КОГАТО НЯМА НИТО ЕДНО ПРОИЗШЕСТВИЕ, заявиха Радостин Върбанов и Пенчо Христов. Това обаче се случва рядко, защото шофьорите са много невъзпитани един срещу друг и не зачитат правилата. Масова е и практиката да нямат респект и страх от нито една институция. Невероятно, но факт обаче се оказа, че от много време не е предлаган нито един рушвет на пътен полицай.

„От началото на година са платени 995 640 лева по издадени 7353 електронни фиша. Последният драстичен случай за шофиране с превишена скорост е засечен от камерата на Джулюница, където БМВ минава със 184 км в час при разрешени 60 километра“, обяснява инспектор Пенчо Христов. Въпросният джигит вече бил глобен със сериозната сума от 1200 лева. Всичките издадени електронни фишове от началото на годината до края на август са над 26 000 за 3,9 млн. лв. Връчените обаче са за малко над 1 173 900 лв. Прегрешилите шофьори вече започнали по-редовно да плащат глобите си, сочи още статистиката на КАТ. През последните години най-големият рекорд е от платени 4,6 млн. лв. за 2017 г.

В МОМЕНТА КАТ РАЗПОЛАГА С ДВЕ СТАЦИОНАРНИ КАМЕРИ ЗА СКОРОСТ, ДВЕ МОБИЛНИ И ЕДИН СПУКС, известен като триногата. Трябва обаче повече жива сила и по-голямо полицейско присъствие по пътищата, защото при охранителни мероприятия и други дейности катаджиите също участват. Всички мерки и глоби обаче никога не са достатъчни и заради това КАТ участва във всички видове превантивни мероприятия в училища и детски градини, за да се обясняват правилата за движение на хлапетата. Според новото ръководство на КАТ в основата на доброто поведение на пътя е възпитанието на човека още от най-ранна възраст.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

2 thoughts on “Радостин Върбанов е новият шеф на КАТ, ще бори джигитите с млад екип от 27 души

 • 25.10.2019 в 13:21
  Permalink

  Първо да се пребори с АПИ за неадекватните знаци. Защото едно е да бориш джигитите, друго е да монтираш хранилка след знак за ограничение, забравен от АПИ година след последния ремонт. Или да имаш ограничения от 60 през 5 км по главен път, които никой не спазва, защото от 5-та трябва да превключваш на 3-та. За изтритите пешеходни пътеки в града какво да каже човек? А за банкетите и знаците обрасли в храсти и клони изобщо да не говорим…

  Отговор
  • 12.08.2020 в 22:38
   Permalink

   Да, няма табели, несправедливо глобяват. Замислете се! От глоби държавата няма да живее дълго.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *