Седмичен хороскоп

Време е да се преборим с най-големите си страхове, блокиращи пътя ни напред

Здраве: През последната октомврийска седмица се погрижете за своето здраве. Вземете нужните витамини и хранителни добавки, които да ви подготвят за есента и смяната на времето в неделя. Спестете стреса на организма си, като се храните рационално и здравословно, а и разумно редувате моментите на почивка и работа спрямо биологичния си часовник. Доказано е, че след преминаването от един към друг часови диапазон имунната система е най-уязвима през първата седмица от прехода.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък, събота, неделя, сряда и четвъртък. Неподходящи – понеделник, вторник. Коламаска можете да направите петък, събота и неделя. Масажи: Лечебни – петък. Обеци и татуировка: Забранено е поставянето на обеци в сряда и четвъртък. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези спа процедури.

Хранене и диета: През последната октомврийска седмица се хранете рационално и избягвайте прекаления прием на месо и животински храни. Днес подберете щадящи стомаха продукти и гответе без остри и люти подправки. През уикенда можете да включите ядки, авокадо, маслини и зехтин в менюто си. През новата седмица апетитът се увеличава заради нарастващата Луна, а и заради промяната на часовника. Не изменяйте хранителните си навици, а продължете да си хапвате редовно и според биологичния си часовник, като изместите часовете на основните си хранения плавно и с по няколко минути. За любителите на лунната диета тази седмица тя стартира в понеделник, 28 октомври, в 5.38 часа с настъпване на фаза новолуние и трае през целия ден.

Основни звездни аспекти: През следващата седмица Луната гостува в Дева, Везни, Скорпион и Стрелец, подхранвайки нови идеи и стремежи в живота ни. Новолунието в Скорпион е време, в което лесно можем да се обърнем назад и да се преборим с най-големите си страхове, блокиращи пътя ни напред. След като ги преодолеем, едва ли вече ще има какво да ни спира. Днес Венера и Плутон са в секстил, а в неделя Марс е в квадратура със Сатурн. Хиляди амбиции, борба за надмощие и пречки, породени от именно тези страхове, които все ни спират, за да вървим напред… Объркани ситуации са характерни за уикенда и изборната неделя, а през новата седмица, след като Луната започва своята нарастваща фаза, ще излизат наяве последствията от действията през уикенда. Не пренебрегвайте нито един съдбовен знак, не омаловажавайте случващото се около себе си. Дръжте нервите под контрол и изживейте седмицата на Вси светии с желязна маска.


ОВЕН

Спрете и се огледайте

За вас предстоят дни на променливи резултати и доста пречки по пътя ви. Вашият управител Марс сега не е в най-благоприятна позиция и срещата му със Сатурн ще изпрати на пътя ви някои сериозни бариери, които имат за цел да ви спрат и да отворят дебат. Те искат да се замислите за всичко случващо се наоколо и да си дадете сметка какво ви коства, за да постигате целите си. Мобилизирайте се. Седмицата не е толкова лоша, колкото си я представяте, но за да стигнете до този извод, ви трябва време. Време да се спрете, да се отърсите и да продължите отново напред.


ТЕЛЕЦ

Плашеща амбиция

През следващите седем дни ще бъдете доста напрегнати и често ще влизате в конфликти заради дребни проблеми. Външни фактори са причините за трудностите ви, а нежеланието да се справите с тях или поне да ги приемете е разковничето за най-големите ви драми. Вашата свръхамбиция сега ви вреди и е плашеща. Да проявявате амбиция, по начало не е лошо качество. Но точно сега ще ви направи прекалено съсредоточени и концентрирани в една цел, без да отваряте очите си за нищо друго. Запазете хармонията във взаимоотношенията си.


БЛИЗНАЦИ

Излъчвайте спокойствие

Предстои да преживеете приятен период на подем и утвърждаване. Завършвате една доста натоварена седмица и е време трудът ви да даде нужните плодове. Очаквайте бързо развитие на събитията, многобройни контакти и положително настроение. Не се страхувайте да общувате, въпреки че невинаги ще срещате хора с отворени сърца. Напротив, все повече ще говорите с хора с намусени физиономии. В любовта нещата също се нареждат добре, във ваша полза. Съхранете хармонията и мира в себе си, излъчвайте спокойствие и ще получавате такова.


РАК

Слънцето ви закриля

Очаква ви забързана седмица с много изтичащи срокове, които ще гоните лудо и амбицирано. Квадратурата между Марс и Сатурн поставя бариери пред всички кардинални знаци, включително и на вашия път. Но вие сте облагодетелствани, защото колкото и проблеми да се изсипят на главите ви, вие си имате „чадър“ и това е движението на Слънцето в Скорпион. Огрявайки този сходен по елемент знак, Слънцето ви праща доста сили и енергия, а и някои щастливи ситуации. Не се притеснявайте от трудностите. Те са преодолими и ще отшумят бързо от главите ви.


ЛЪВ

Помислете за почивка

През следващите седем дни за вас е от особено важно значение да наместите така графика си, че да имате достатъчно време и за работа, и за отмора. Новолунията ви потискат и поглъщат част от самочувствието, което имате като лъвски представители на Зодиака. Така ще е и сега, когато Слънцето и Луната се срещат в Скорпион в понеделник. На всичкото отгоре смяната на часовото време се явява още един фактор за умора и раздразнение. Не си струва да навредите на здравето си. Помислете за почивка. Сега ви е нужна такава.


ДЕВА

Изненадайте хората

Преминаването на Слънцето в Скорпион активира доста благоприятна зона от хороскопа ви, която пробужда непланирани промени, разместване на пластовете в живота. А новолунието в Скорпион предшества период на оживление. На първо време ще почувствате свобода на мислите и действията си, сигурност в себе си и по-голяма решителност. Във външния ви вид също може да се наблюдава обновление. Мнозина от вас стартират диета или променят начина си на обличане. Купете си есенна дреха, която е по-различна от традиционно носените. Изненадайте всички около себе си.


ВЕЗНИ

Започнете с малкото

Следващите седем дни ви носят силна импулсивност и доста емоции, които няма как да си спестите. Срещата на Марс и Сатурн възбужда всички кардинални знаци, включително и вас, а секстилът между Венера и Плутон пробужда неистова амбициозност дори и у най-колебливите и нерешителни Везни. Да, но моментът не толерира свръхамбициозните действия или поне ако стартирате такива, те едва ли ще са увенчани с очаквания успех. Започнете с малкото и се разширявайте към голямото. Това ще ви донесе по-големи постижения.


СКОРПИОН

Успехът е с вас

В последната седмица от октомври вие сте в доста благоприятна позиция. Във вашия знак се случват някои важни астрологични събития, като новолунието например. Всяко новолуние е време за ново начало и протегната ръка от звездите за помощ и подкрепа на плановете, които имате. Можете да се възползвате. Сега новолунието има за цел да ви промени, да ви обнови и да ви помогне при вземането на някои важни житейски решения. Разбира се, неминуемо това е свързано и с доста психически трансформации, но все пак, след като подредите „килера“ на живота си, нещата стават някак по-лесни за изживяване.


СТРЕЛЕЦ

Запазете спокойствие

Моментът, който изживявате всички вие, не е от най-леките, но със сигурност през следващата седмица нещата ще се уравновесят и настроението ви ще се подобри. Засега е добре да запазите нормално поведение и да не мърморите за всичко, което не се реди според вашите желания. Важно е да запазите спокойствие и да останете насаме със себе си. Обърнете внимание на семейните интереси и на отношенията с близките хора. Не вярвайте на едно предложение за нова работа. Новото начало, което можете да подемете сега, е единствено в сферата на образованието и преквалификацията.


КОЗИРОГ

Излишно напрежение

Това, което можем да наблюдаваме при всички вас, е рязка промяна в настроението и отношението ви към живота, продиктувано от навлизането на Слънцето в Скорпион и новолунието в този знак. Изведнъж ставате доста по-контактни и позитивни. Паралелно с това обаче Марс и Сатурн са ви подготвили клопка, в която няма как да не попаднете. Те ви тласкат към агресия и изблици на излишно напрежение винаги когато нещо не се случва според вашите критерии или наставления. Време е да се примирите, че и съдбата има своите желания. Приемете ли го, седмицата ви ще е доста по-лека. Упорствате ли, ще загубите излишно време в битка с нещо, което няма как да бъде победено.


ВОДОЛЕЙ

Поправяте грешки

Приключвате с досадни ангажименти, които трябваше да вършите през цялата отминаваща седмица. Набелязали сте си няколко цели, които да постигнете през идната. Ще успеете. Новолунието в Скорпион, от една страна, ще ви постави в момент на изолация, но от друга, ще бъде повод да ревизирате всичките си грешки в службата и по един или друг начин да ги поправите. Лошото е, че при по-голямата част от вас служебният живот е по-силно застъпен в хороскопа от личния. Ще оставате до по-късни часове на работа, което трупа умора в психиката ви. Намерете начини да отпочивате от време навреме.


РИБИ

Повишени амбиции

През следващата една седмица не прекалявайте с капризите към хората около себе си и им подайте ръка, ако видите, че имат нужда от подкрепа. Новолунието в Скорпион е причина да се почувствате доста силни и да преодолеете някои свои вътрешни страхове. Увереността ви се повишава, но редом с нея се повишава и напрежението. Причината е в очакванията ви всичко да се случи сега, на момента и на мига. Няма как да се получи. Нужно е време, нужно е да изчакате и да оставите обстоятелствата да се подредят хармонично. Обърнете повече внимание на миговете с близките си и на хармонията с тях.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

25 октомври. Вие, родените на 25 октомври, сте хора на духовното развитие, интелекта и вътрешните ценности. Преживели сте доста прераждания и духът ви е зрял. Ето защо приемате нещата от живота трезво и мъдро. Обичате да давате съвети на хората, които са най-значими за вас. Често се проявявате като техни пазители, дори и да не го желаят. Не досаждайте, един ден сами ще ви потърсят. Любимото ви занимание е да четете и да се обогатявате духовно. Учете, защото за това сте се родили на този свят. Не пропускайте да се образовате до възможно най-висока научна степен.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, да не предизвиквате промени, а да живеете за хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.

Здраве: Възможни са проблеми с имунитета, с гърлото, носоглътката и сливиците.

26 октомври. Избрали сте си кармична разплата за този живот. Това е причината за всички трудности, които срещате по пътя си. Въпреки че те ви правят силни и издръжливи, ви тежат и забавят. На всичкото отгоре сте добродушни и жертвоготовни. Не ви стига това, че с мъка вършите собствените си задължения, но и не можете да отказвате, когато сте повикани за помощ. Уморително е ежедневието ви, ако жонглирате между собствени и чужди задължения. Научете се да бъдете твърди, за да отказвате лесно, когато някой ви помогне да свършите и неговата работа. Не ставате за съдружници, защото правите постоянни компромиси и вредите на себе си. Реализирате ли собствен едноличен бизнес, ще успеете.

Навлизате в една прекрасна година на щастие и радостни мигове. Това е година на хубави контакти, незабравими преживявания и добри новини. Изживейте я с много ентусиазъм.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

27 октомври. Вие сте симпатични, избухливи и емоционални хора. Доверчиви сте и по правило в повечето случаи се доверявате не на когото трябва. Податливи на чуждо влияние, често слушате клюките и вярвате на хорските приказки. Сами правите изборите в живота си, сами си докарвате неволите, но винаги все някой друг ви е виновен.

Навлизате в една по-трудна и рутинна година, което означава, че ще трябва да спрете темпото и да обърнете внимание на пропуските, които допускате. Бъдете внимателни и ще видите, че вие също правите грешки. Осъзнаете ли го, всичко ще се обърне във ваша полза и ще изживеете една прекрасна година.

Здраве: Пазете кръвообращението и не си внушавайте болести, ако виждате трудности по пътя си. Преодолейте проблемите с усещане за крепко здраве.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *