Полицията работи по версии за отвличане и продажба на изчезналото момченце в Николаево

Над 100 души търсят с термокамери детето в района на Стражица

 

Полицията работи по всички версии за мистериозното изчезване на момченцето от стражишкото село Николаево, научи „Борба“. Сред тях са отвличане и продажба. Другата е детето да е влязло навътре в гориста местност и да е попаднало на диви животни. Тази версия обаче е малко вероятна, защото момченцето е на 1,6 г., но не е стабилно и не може да ходи добре. Родителите на детeто, които са от ромска фамилия, са от Котел и се били заселили в Николаево, за да работят като дървосекачи.

Във фаталната вечер във вторник около 19 часа майката била влязла в къщата да изкъпе по-големия син. Малкият си играел на двора, където трябвало да го гледа баща му. Родителят обаче се разсеял за малко и момченцето изчезнало. Още същата вечер жандармерия, полиция, доброволци и пожарникари започнаха мащабна акция по издирване на момченцето. От него обаче няма и следа и то е обявено за общодържавно издирване.

Над 100 души претърсват с термокамери огромен район в Стражишко заради изчезналото дете. Мобилизирани са всички сили на Областната дирекция на МВР – Велико Търново, във връзка със случая. Районът около къщата на родителите бил обрасъл с буйна растителност и това затруднявало издирвателните мероприятия. Разследващите правили огледи на пътните трасета по подозрения, че детето е прегазено от автомобил, но следи от кръв не са открити.

Психолози вече второ денонощие работят с близките на момченцето. До един роднините дават едни и същи показания и нямало разминаване в твърденията им, което пък свидетелствало, че едва ли симулират безследно изчезване на детето. Разследването се провежда под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 182 ал. 1 за неупражнен контрол и неположени грижи за детето. Предвиденото от закона наказание е до три години затвор и обществено порицание.

Полицията разшири периметър на търсене на невръстния Мариан. ОДМВР – В. Търново търси съдействието на гражданите във връзка с издирването  на детето  от  Николаево. По този повод призовават  всички граждани, пътували на 22.10.2019 г. /вторник/ за времето от 17,30 до 19,30 ч. по маршрут Стражица – с. Николаево – Попово и обратно да се свържат с дежурната част на ОДМВР – В. Търново на тел. 0888 481209.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *