Даниел Панов категорично печели трети мандат във Велико Търново

СЛЕД КРАЯ НА ИЗБОРНИЯ ДЕН ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ОБЯВИХА КАНДИДАТА НА ПАРТИЯ ГЕРБ ДАНИЕЛ ПАНОВ ЗА КАТЕГОРИЧЕН ПОБЕДИТЕЛ В ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СТАРАТА СТОЛИЦА. ГЕРБ ще има и най-много съветници в общинския съвет на града. Окончателните резултати ще станат ясни до края на днешния ден.

43,82% БЕШЕ ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КЪМ 17 ЧАСА ПО ДАННИ НА ОБЛАСТНА УПРАВА. До този час в община Велико Търново до урните са отишли 27 946 избиратели от всичките 70 858, имащи право на глас. Или това са 39,44%. Велико Търново е и общината с най-ниска активност, показват резултатите. С близо два процента обаче е по-висока избирателната активност на търновци спрямо тази отпреди четири години, каза председателят на Общинската избирателна комисия Десислава Йонкова, която припомня, че през 2015 г. към 17,30 часа са гласували 37,89% от избирателите.

Пет жалби са постъпили в ОИК – Велико Търново, до този час, но всички те са оставени без уважение от членовете на комисията, допълни Десислава Йонкова.

В Златарица е отчетена най-високата избирателна активност. Там три часа преди края на изборния ден правото си на глас бяха упражнили 61,80% от избирателите. Активността в Сухиндол е 52,37%, в Стражица е 52,01%, в Полски Тръмбеш – 51,02%. Към 17 часа в Лясковец са гласували 49,53% от избирателите, в Елена – 46,80%, а в Павликени – 44,63%. Отчетената активност в Горна Оряховица е 40,56%.

Активността в Свищов към 17,30 часа е 46,36%. Там Общинската избирателна комисия е взела решение да състави акт за административно нарушение на местен сайт заради публикувана статия със заглавие „Последна социология“, съобщи председателят на комисията Цветелина Димитрова. Членовете на комисията са преценили, че в публикувания текст няма информация за възложителя на проучването, но в публикуваното съобщение се съдържа предизборна агитация. В решението на комисията е записано, че актът трябва да се състави в тридневен срок, след което да се изпрати до областния управител, който трябва да реши дали да бъде издадено наказателно постановление. Решението подлежи на обжалване пред Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му на основание чл. 88 ал. 1 от ИК.

210 145 жители в област Велико Търново имаха право на глас и можеха да гласуват за кмет и общински съветници в десетте общини. Изборният ден започна нормално и навреме в 415 избирателни секции в цялата област. Девет от секциите бяха разположени в болници и старчески домове, пет бяха подвижните секции.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

One thought on “Даниел Панов категорично печели трети мандат във Велико Търново

  • 28.10.2019 в 11:09
    Permalink

    Стягай се кмете! Цветанов го няма, Христов го няма…. Трябва да се работи за гражданите! Има доста корумпирани около тебе, особено чрез строителната мафия – това главен архитект, съвета одобряващ строителните разрешения, обществените поръчки….. Я виж само колко „бизнес-партии“ се намъкнаха в Общинския съвет! Отваряй си очите и си опичай акъла! Работи за хората, пести парите на общината и ще имаш шанс. Няма да ти кажа „Честито“, защото това не е сватба, баня или бръснарница! Днес има договор между теб и избирателите – трудов договор! Хайде, работното време започна, успешна работа!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *