Какво време ни очаква на 29 октомври, вторник

Вечерта и през нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 3° и 6°. За В. Търново се очаква минимална температура около 4°. Във вторник времето, през по-голямата част от деня, ще запази характера си – преди обяд и около обяд на повечето места ще има незначителна облачност до ясно. Сутринта, предимно около големите водоеми, ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсеят до обяд. Късно след обяд и вечерта облачността ще се увеличи. През деня ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°, в местата с мъгла и ниска клоеста облачност – между 12° и 15°. За В. Търново се очаква максимална температура около 21°.

Атмосферното налягане преди обяд ще се задържи без съществени изменения, след обяд ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина, през по-голямата част от деня, ще има незначителна облачност до ясно. Вечерта облачността ще се увеличи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.0° през 1960 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 7.4° през 1988 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 48 минути и ще залезе в 17 часа и 14 минути.

Фаза на Луната: едно денонощие след новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *