688 четения

Мамографии на половин цена ще правят в Диагностично-консултативен център I – Велико Търново

От 28 октомври до 11 ноември сектор „Образна диагностика” към „Диагностично-консултативен център I – Велико Търново” ЕООД отново предлага 50% отстъпка в цената (от 60 на 30 лв.) на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата – мамография на две гърди в две проекции. Редът за извършване на изследването изисква предварително записване на тел. 062/62 19 60.

Кампанията за 50% отстъпка в цената на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата стана традиция за лечебното заведение и е подчинена на желанието на ръководството и специалистите в „ДКЦ I – В. Търново” да подпомогнат борбата с тази коварна болест, която, открита навреме, е успешно лечима.

Медицинската статистика сочи, че близо 50 000 българки са с диагноза рак на гърдата, а мамографията е специфичен метод, при който с ниска доза рентгеново лъчение се визуализират структурите, изграждащи млечната жлеза. Това позволява откриването на болестта в ранен стадий и след необходимото адекватно лечение прогнозата за заболелите жени е както при незаболелите. При наличието на патологични находки всяка пациентка бива насочвана за уточняващ преглед и консултация с хирург онколог.

Обществеността и в частност жените трябва да знаят, че след 40-годишна възраст е редно ежегодно да правят мамография на млечните си жлези до своята 50-годишнина. След тази възраст скрининговото изследване се прави през година. Първата профилактична мамография трябва да се направи най-късно между 35-ата и 40-ата година и се нарича „изходна мамография”.

Октомври е Световен месец за борба с болестта. Затова, наред с 50% отстъпка от цената за мамография на две гърди в две проекции, пациентките ще могат да се възползват и от преференциална цена при изследване с новия апарат за ранна диагностика на млечна жлеза чрез метода на контактната термография – 40 лв., вместо стандартната цена от 60 лева. Редът за извършване на изследването (в кабинет 226 от доказания професионалист със завиден опит м. с. Ваня Бакалова) също изисква предварително записване на тел. 062/62 19 60.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *