968 четения

Разследват социалисти за хулиганство заради облепена табела с надпис „Цветановград“

Образувана е предварителна проверка за хулиганство срещу активисти от БСП във Велико Търново, които на 11 октомври бяха облепили табелата на входа на Велико Търново с надпис „Цветановград“. Тогава социалистите посрещнаха премиера Бойко Борисов по време на визитата му същия ден в старата столица с плакати „Добре дошъл в Цветановград“. Подобни транспаранти бяха издигнати и на една от новоизградените улици в града. Именно от там премина Борисов, който забави кортежа, за да прочете какво пише на плакатите, след което прецени, че е по-добре да не спира. Премиерът посети болярския град, за да присъства на клетвата на курсантите в Националния военен университет „Васил Левски“. Той трябваше да открие и ремонтирана улица, но при вида на недоволните посрещачи церемонията беше отменена.

„А вместо Бойко Борисов днес да бъде където му е мястото, в парламента, и да отговаря на питанията, той дойде да прави предизборна кампания заедно с кандидатите на ГЕРБ във Военния университет, което е абсолютно нарушение на закона“, коментира тогава областният председател на БСП във Велико Търново Петко Тюфекчиев.

По случая се води разследване и на участниците в публичната акция са изпратени призовки за разпити. Засега работещите по казуса снемали показания и все още нямало повдигнати обвинения и образувано досъдебно производство. Полицията във В. Търново е образувала само преписка по предварителна проверка.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!