160 четения

Жена на 67 години роди в Китай

Китайка на 67 години роди момиченце, като твърди, че е забременяла естествено, съобщи АФП.
Жената, която се казва Тян, е родила със секцио в провинция Шандун. От болницата в гр. Цзаочжуан не са категорични за естественото забременяване, защото г-а Тян е станала тяхна пациентка, когато вече е била бременна.
„Детето е небесен дар и за двама ни“ – заяви съпругът на г-жа Тян, който е на 68 години.
Те са нарекли бебето Тянцъ, което на китайски означава „Небесен дар“.
Ако бъде потвърдено, че г-жа Тян е забременяла естествено, тя е поставила световен рекорд. Според Книгата на рекордите на Гинес, най-възрастната жена, родила естествено заченато дете, е британка. Тя е била на 59 години, когато е дала живот на бебето си през 1997 г.
При забременяванията ин витро рекордът принадлежи са испанката Мариа дел Кармен Боусада Лара, родила близнаци през 2006 г., когато се е готвела да отпразнува 67-годишнината си. Тя умира от рак две години по-късно.
Г-жа Тян вече има две деца, едното от които е син, роден през 1977 г., точно преди приемането на политиката за едно дете, наложена, за да бъде ограничен демографския взрив в Китай. Тази политика напоследък беше смекчена и всички имат право на две деца.
Много китайци критикуват раждането на Тянсъ в социалната мрежа Уейбо. Според тях родителите са егоисти, защото не биха могли да се грижат за бебето и отглеждането му ще падне върху по-големите им деца.
Други задават въпроса дали двойката ще бъде наказана за надхвърлянето на ограничението за две деца на семейство.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!