martineli

martineli

Музикант забрави цигулка на 310 години във влак

Британската железница издирва “под дърво и камък” цигулка на 310 години на стойност 250 000 лири (289 000 евро), забравена от музикант във влак, съобщи АФП.
Помощ оказва и полицията за визуализиране на кадрите от охранителните камери във влака и на спирките, през които той е преминал.
Солистът Стивън Морис е забравил цигулката си, изработена от германския лютиер Давид Теклер през 1709 г., във вторник вечерта във влака от гара Виктория в Лондон за Орпингтън, югоизточно от столицата. Стивън Морис трябвало да вземе на заем цигулка от съпругата си, която също е професионален музикант, за да свири с Кралския филхармоничен оркестър на два концерта с Андреа Бочели през уикенда.
“Разстройващо е, че я загубих. Освен цената й, с нея си изкарвам и хляба” – каза музикантът, свирил във филми като “Властелинът на пръстените” и “Джеймс Бонд”, както и с Дейвид Боуи и Стивън Уондър.
“Аз бях само неин пазител, един от многото, свирили на този инструмент. Надявах се един ден да я предам на друг цигулар – добави той. – Според колегите ми, на изпълнението не се е отразило, че свиря на различна цигулка, но беше като да съм с ампутирана ръка”.
Музикантът призова, ако някой намери цигулката, която той е купил през 2003 г. и я смята за “късче от историята”, “да я върне”.

Източник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *