martineli

martineli

Шест партии и коалиции влизат в състава на новия Общински съвет в Свищов за мандат 2019-2023

Съгласно РЕШЕНИЕ № 184 от 28.10.2019 ОИК Свищов определи мандатите за общинските съветници, които се разпределят между партиите, коалициите и местните коалиции, получили гласове не по-малко от общинската избирателна квота.

Първа политическа сила, с най-широка обществена подкрепа от 4005 гласа и 11 мандата е ПП ГЕРБ. След нея с 2 529 гласа и 7 мандата се нарежда БСП ЗА БЪЛГАРИЯ. 4 мандата получи ПП СЪЮЗ НА СВОБОДНИТЕ ДЕМОКРАТИ – с 1 589 гласа, а МЕСТНА КОАЛИЦИЯ „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ, СДС, БДФ, НИКОЛА ПЕТКОВ, БНД“, която получи 1 324 гласа, ще бъде с 3 мандата в местния парламент. ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ – ДПС и НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ си разделят по 2 мандата, съответно с 868 гласа за ДПС и 745 гласа за НФСБ.

В състава на Общински съвет – Свищов влизат 29 общински съветници, които ще встъпят в длъжност след полагане на клетва по време на първото заседание на Общински съвет – Свищов, заедно с новоизбраните кмет на община Свищов Генчо Генчев и кметове на кметства в община Свищов.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *