7801 четения

Бизнесменът Венцислав Стоев купи втора красива сграда в Горна Оряховица

Бившият ГУМ в града ще бъде надстроен с три етажа и ще има просторен подземен паркинг

 

ВТОРА ЗНАКОВА СГРАДА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА КУПИ САМО В РАЗСТОЯНИЕ НА ГОДИНА ВИДНИЯТ БИЗНЕСМЕН ВЕНЦИСЛАВ СТОЕВ. Негова собственост вече е кокетната бивша сграда на БНБ в железничарския град, като сделката между негова фирма и предишния собственик на имота – Юробанк, е финализирана наскоро. Досега в сградата имаше офис на Пощенска банка, която е в процес на обединение с Пиреос. Амбициите на новия собственик са да придаде съвременен облик, като запази духа на сградите, които са сред символите на града, както и да ги предпази от разруха. Те имат сходна съдба с повечето паметници на културата и във Велико Търново, чиито първи етажи на пикови места са реновирани и в тях кипи живот, докато горните, които не стават за търговска цел, са изоставени.

Сградата е строена в началото на 70-те години на миналия век за нуждите на Българската народна банка и надписът още стои на фасадата. По същото време е правен и местният Градски универсален магазин, който отскоро също е собственост на Стоев.

В началото на демокрацията сградата е купена от Балканбанк. След фалита й тук се нанася ДЗИ. Последният собственик е Юробанк, чиято собственост е Пощенска банка, а вече и Пиреос.

 

В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА 1 МЛН. ЛВ. ЕДИН ОТ НАЙ-МОЩНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ В РЕГИОНА КУПИ И ГУМ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА

 

„В момента извършвам обследване и тогава ще реша какво точно ще се случва, но със сигурност жителите и гостите на града ще са много доволни“, коментира пред „Борба“ бизнесменът след сделката. Той е представил мащабна инвестиционна програма за Градския универсален магазин, свързана със създаването на просторен подземен паркинг и превръщането на сградата в мол. Според строителните норми за тази градска зона комплексът спокойно може да бъде надстроен с още три етажа и да стане общо на шест. В момента той е разположен на терен от 1670 кв. метра и има разгъната площ на трите нива малко над 1500 кв. метра. Допреди намесата на Стоев на имота, който е бил част от ликвидираното общинско дружество „Търговия за бита“, не е правена сериозна реконструкция. Иначе в миналото тя е била направена и замисляна по модел на софийския ЦУМ и дълго време е смятана за най-модерния и удобен магазин във Великотърновска област.

 

КОЙ Е ВЕНЦИСЛАВ СТОЕВ

 

Бизнесменът е един от най-уважаваните и мощни предприемачи в региона. Той е мажоритарен собственик на интернет и тв доставчика „Телнет“, държи кокетен бизнесцентър на ул. „Вичо Грънчаров“, както и офис сграда с жилищна част на ул. „П. Евтимий“. Негова собственост е търговският център „Максмарк“ в кв. „Пролет“, както и едноименният бранд магазин. Притежател в съдружие и на кокетния комплекс „Раювски хан“ на брега на яз. „Йовковци“. Стоев е единственият в региона, който притежава автомобил „Майбах“.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

3 коментара за “Бизнесменът Венцислав Стоев купи втора красива сграда в Горна Оряховица

 • 30.10.2019 в 12:23
  Permalink

  Жалко за центъра. С надстрояването на ГУМ ще се промени изцяло външния вид и то към по-лошо. Първо направиха киното на кочина (не е виновен той в случая), сега и ГУМ-а да се разтяга. Пред пощата стана една купчина от табели и тенекия. Можеше пак да има кръгово, но без да се претрупва с простотии.

  Отговор
  • 04.11.2019 в 19:38
   Permalink

   Иначе плачете че няма табели в България,що за хора сте бе?винаги трябва да сте недоволни. Що за народ сте

   Отговор
   • 05.11.2019 в 20:10
    Permalink

    А ти що за идиот си. Я върви на кръговото и огледай колко табели са по 2 броя едни и същи – ей така за слепи. Ламарина да има или може би за да се усвои по-добра комисионна поради завишена оценка на оборудването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *