ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 31.10.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има променлива значителна облачност и на места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще смени посоката си от североизток и ще бъде до умерен. С него ще започне да нахлува и по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 5° и 8°. За В. Търново се очаква минимална температура около 7°. В четвъртък ще има значителна облачност и почти през целия ден ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток. През деня температурите ще останат почти без промяна и ще бъдат между 6° и 9°. За В. Търново се очаква максимална температура около 8°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност с превалявания от дъжд.На отделни места там е възможно да превали и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 3°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.6° през 1992 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 5.1° през 1997 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 50 минути и ще залезе в 17 часа и 11 минути.

Фаза на Луната:три денонощия след новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *