243 четения

Седмична прогноза за времето

 29 октомври 2019 г. – 04 ноември 2019 г.

Във вторник времето, през по-голямата част от деня, ще запази характера си – преди обяд и около обяд на повечето места ще има незначителна облачност до ясно. Сутринта, предимно около големите водоеми, ще има намалена видимост до мъгла и ниска слоеста облачност, които ще се разсеят до обяд. Късно след обяд и вечерта облачността ще се увеличи. През деня ще духа слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури температури ще бъдат между 3° и 8°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 21°, в местата с мъгла и ниска клоеста облачност – между 12° и 15°.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. В четвъртък на места дъждът е възможно да бъде примесен със сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Минималните температури температури ще бъдат между 5° и 8°. Максималните температури в сряда ще бъдат между 9° и 12°. В четвъртък температурите през деня ще се задържат почти без промяна и ще бъдат между 6 ° и 9°.

От петък до понеделник облачността ще се променя динамично. В петък и събота ще бъде предимно значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В неделя и понеделник ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Очаква се постепенно затопляне с 2°- 3° за всеки следващ ден. Минималните температури температури в петък ще бъдат между 5° и 8°, а в понеделник – между 8° и 11°. Максималните температури в петък ще бъдат между 9° и 12°, в понеделник – между 19° и 22° .

Над западните и централни части на Стара планина във вторник, през по-голямата част от деня, ще има незначителна облачност до ясно. Вечерта облачността ще се увеличи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, в четвъртък – от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 8°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 3°.

От петък до понеделник облачността ще се променя динамично, най-често ще бъде променлива с временни увеличения до значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишават и максималните на 1200 м. от 8° в петък, ще се повишат до 17° в понеделник. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат с около 3° по- ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *