Арестуваха рецидивист за извършена поредна кражба

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново е наложена мярка за неотклонение задържане под стража на рецидивист за извършена поредна кражба.

К. Г. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 25.04.2019 г. в гр. Велико Търново, след предварителен сговор с К. Т., в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство – пластина от цип, проникнал в избено помещение и отнел ъглошлайф „Бош”, зеге (прободен трион) „Ейнхел”, дрелка „Буджет”, бъркалка за строителни смеси, гидория „Форсе”, велосипед „Херкулес”, разпънка за купе, комплект китайски гаечни ключове, комплект ключове, гидория, панел за CD „Пайнер”, комбинирани клещи, оригинален комплект гаечни ключове, за мотоциклет „Хонда”, комплект метчици и плашки и цифров волтметър, всички вещи на обща стойност 709,50 лева, от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на К. Г. и е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.