Свищов

Благотворителен концерт в помощ на млада жена от Свищов организираха Школата по изкуства при Първо българско читалище и ХГ „Николай Павлович“

На 30 октомври в ХГ „Николай Павлович“, в Свищов се проведе благотворителен концерт в помощ на младата Станимира Ницова, която се лекува от тежко онкологично заболяване. Инициативата е част от културната програма на община Свищов по повод Деня на народните будители и се организира съвместно от ХГ „Николай Павлович“ и ПБНЧ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“.

В благотворителния концерт участваха преподавателите в Школата по изкуства при Първо българско читалище Бисера Друмева – пиано, Боряна Петкова – пиано и Ангел Колев – китара, и техните възпитаници.

Анита Заранкова, организатор „Изложбена зала“ към Художествената галерия, представи младите таланти: Александрина Александрова, Михаил Флавианов, Александър Киров и Борислава Божинова, които по вълнуващ начин изпълниха произведения на Хенри Манчини, Лудвиг ван Бетховен, Юрума и Фредерик Шопен.

На благотворителното събитие присъстваха родители, жители на Свищов и представители на културните институции, сред които беше и новоизбраният за втори мандат кмет на община Свищов Генчо Генчев.

В края на концерта, събраната сумата от 368 лева беше предадена на лелята на Станимира Ницова, с пожелание за здраве и успех в борбата с тежкото заболяване.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *